Viinitastingit

Viinitastingit kollaasiViinitastingit ovat mukava tapa rentoutua porukalla ja samalla oppii paljon uutta. Viinitastingimme järjestetään avaimet käteen periaatteella aidossa viinikellariympäristössä Helsingin keskustassa. Tilaisuuteen kuuluu maistelun lisäksi teoriaa sopivina annoksina ja luennosta riippuen myös ruoan yhdistämistä viiniin.

Viininmaisteluun ei tarvitse olla ammattilainen, vaan riittää että on tahtoa oppia viinistä. Ja jokaisella luennolla myös oppitaan paljon – vaikka ei ravintolassa osaisi tilata muuta kuin punaista tai valkoista.

Firman juhlat, asiakastilaisuudet, kokoukset, kick-off, pikkujoulut, polttarit tai synttärit kavereille saavat mukaansatempaavan ja opettavaisen kulman viinitastingissa.

Nyt myös oluttastingit

Viinitastingit ja luentoaiheet

Peruslajikkeet

Maistetaan kuusi lajikeviiniä; Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Noir, cabernet Sauvignon ja Syrah. Opitaan tunnistamaan rypälelajikkeiden tunnusomaiset piirteet. Tämän luennon jälkeen ravintolan viinilista aukeaa huomattavasti helpommin.

Lajikevertikaali

Tutustutaan yhteen rypäleeseen syvällisemmin ja maistetaan kuusi viiniä tästä lajikkeesta ympäri maailman. Valkoisista Chardonnay ja punaisista Syrah/Shiraz sopivat tähän aiheeseen hienosti.

Kuohuviinitasting

Onko kuohuviinillä ja samppanjalla muuta eroa kuin hinta? Maistamme kuusi kuohuviiniä cavasta samppanjaan ja kun lasit ovat vierekkäin, erot alkavat löytyä hyvin selkeästi.

Viini ja ruoka

Viinin ja ruoan yhdistäminen on helppoa kun ymmärtää muutaman perusasian. Luennolla käymme ensin läpi pari huonoa vaihtoehtoa ja sen jälkeen yhdistämme samoihin ruokiin hyvät viinivaihtoehdot. Eron huomaa jokainen.

Kokous ja viinitasting

Iltapäiväksi kokoustila Helsingin keskustassa ja sen jälkeen viiniluento sekä päivällinen. Vaivaton vaihtoehto järjestää esimerkiksi asiakastilaisuus!

Viinikouluttajina

Viinikonsultti Janne Suomi
Janne Suomi / WSET Level 3

Reseptitaivaan päätoimittajana ja perustajana olen kirjoittanut ruoan ja viinin yhdistämisestä vuodesta 2004 lähtien. Viinimaailmassa arvostetun WSET Advanced -tutkinnon suoritin 2013.

Reseptitaivas toimitus Antti Lehikoinen

Antti Lehikoinen / WSET Level 3

Lukemattoman määrän erilaisissa tastingeissa istuneena, ja niitä vetäneenä, tiedän mitä onnistunut luento vaatii. Sopivassa suhteessa tietoa, makuelämyksiä ja myös rentoa viihtymistä.


Tilat Helsingin ydinkeskustassa

Viinitastingit järjestetään tunnelmallisissa viinikellaritiloissa Helsingin ydinkeskustassa. Käytössämme on kaksi kellaria;
Winecellars, Kalevankatu 9
Ravintola Carelia, Mannerheimintie 56

Avaimet käteen eli tuo vain porukkasi paikalle ja me hoidamme loput. Sopimuksesta voimme järjestää viinitastingin myös muissa tiloissa, mutta kannattaa muistaa, että laseja tarvitaan paljon.


Hinnat

Hinnat muotoutuvat osallistujamäärän, tilan, tarjoilujen ja viinien perusteella. Sitovan hinnan saa tarjouksen perusteella.

Hintaesimerkki 10:lle vieraalle:
Peruslajikkeet viiniluento ja tilavuokra Winecellars Kalevankadulla 550€
Viinit menekin mukaan, alkaen n. 80€
Yhteensä = 630€ eli 63€ per vieras.
Hintoihin lisätään voimassaoleva arvonlisävero.

Hinnat sisältävät 1-2 tunnin luennon maisteluineen sekä oppimateriaaleineen, viineineen, tilavuokran, lasit ja siivouksen. Eli kaiken tarpeellisen!


 Miten toimin?

  1. Soita tai meilaa, varataan päivä(t) alustavasti.
  2. Mietitään viinitastingin aihe.
  3. Vahvistetaan varaus, kun päivämäärä on vieraiden kanssa saatu sovittua.
  4. Tuo porukka paikalle sovittuna päivänä ja kaikki on valmiina viimeistä lasia myöten!

Kellareiden varaustilanteesta johtuen, etenkin pikkujouluaikaan, oma ilta on hyvä varata mahdollisimman pitkälle ennakkoon!


Yhteystiedot

Janne Suomi
janne(a t)reseptitaivas.fi
040 778 0240


Reseptitaivaan viinitastingeista sanottua

Mahtavat puitteet pienelle porukalle pitää kokousta ja sen jälkeen jatkaa hyvän ruoan ja viinin merkeissä. Pieni kurkistus viinien maailmaan oli tosi kiehtova ja kiinnostus viineihin kasvoi valtavasti. Haluaa oppia enemmän viineistä. Hieno idea maistella eri viinejä eri ruokien kanssa. Ihana, lämminhenkinen, keskusteleva tilaisuus. Kaikki oli aidosti läsnä ja asiasta kiinnostuneita. Suosittelen. 
Mervi Lindgren, Neste Oil Oyj


Yleiset myyntiehdot

Asiakkaan puolelta vahvistetun illan peruuttamisesta veloitetaan tilavuokra ja järjestelykulut.
Myyjän puolelta Force Majeure – lähinnä sairastuminen tms vuoksi. Näissä tapauksissa pyritään ensisijaisesti kuitenkin järjestämään tasting korvaavan luennoitsijan toimesta.