Von Krahli Aed – edullista tunnelmointia

0

Tallinnan vanhastakaupungista löytyy vieläkin edullisia ravintoloita. Von Krahli Aed tarjoaa virolaisesta ruokaperinteestä innoitettua bistrotyyliä tunnelmallisessa, narisevan vanhassa talossa.

Von Krahli Aed on ravintolan lisäksi baari ja teatterikombinaatio. Ravintolan kalenterista näkyy että touhua ja tapahtumaa riittää ja asiakaskunnasta päätellen tämä onkin Tallinnalaisen kulttuuriväen pyhättöjä. Saimme sunnuntaiaamupäivästä varattua pöydän iltapäivälle mutta hieman järjestelyjä se näytti vaativan. Eikä ihme, meitä kun oli 11 henkeä.

Tulimme iltapäivästä paikalle, siellä täällä taloa olevat pöydät olivat täynnä. Ystävällinen tarjoilijaneito ohjasi meidät muutamien narisevien rappusten kautta ylimmän kerroksen vanhanajan romantiikkaa uhkuvaan kabinettiin, jonka katossa oli paksut hirret ja seinät leppoisasti vinksallaan. Puitteet olivat kohdallaan – tätä tänne tultiinkin hakemaan.

Tarjoilijamme sai koko ryhmän ruoka- sekä viinitilaukset tehtyä varsin ammattitaitoisen oloisesti ja eikä mennyt aikaakaan kun alkoi lautasta ja lasia saapua kabinettiin. Kaikki vielä täysin oikein.

Aedin tomaattikeitto oli täyteläinen avaus.

 

Kalapallid(!) – virolaista keittiötä perinteiseen tyyliin.

 

Sillisalaatti oli varsin kaunis annos ja kala hyvin marinoitu. Punajuurimousse suorastaan herkullinen.

 

Siikatartar oli surkean näköinen – uppomunakin kuin päälle isuttu. Maku oli kelvollinen.

 

Pasta oli varsin perustasoa mutta syötävä.

 

Kana oli saanut väriä ja makua pintaan mutta sisältä oikeaoppisen mehukas. Porkkanalisuke todella onnistunut. Kastikkeen kikherneet olivat raakoja.

 

Kun kala paistetaan nahkan kanssa, on äärimmäisen tärkeä että nahkasta tulee rapea. Tämä ei sitä ollut. Kurpitsarisotto mukavan makea lisuke.

 

Ravintola Von Krahli Aed arvio

Von Krahli Aedin viinilista on suppeudestaan huolimatta varsin kelvollinen. Sieltä täältä maapalloa poimitut viinit edustavat riittävän laajaa pohjaa, niin että jokainen löytää varmasti mieluista palan painiketta. Ja viinit ovat todella edullisia.

Annoksissa oli harmillisia virheitä mutta ei Aed mikään mahalasku ole – varsinkaan kun katsoo loppulaskua. Nämä virheet voisivat mennä kiireisen sunnuntain piikkiin – tai kokin krapulan? Kyllä Aedille voisi käydä suomassa toisen mahdollisuuden joku päivä.

Hintataso: alku- ja pääruoka kahdelle sekä  lasilliset hyvää Sauvignon Blancia n.30€

www.vonkrahl.ee

Rataskaevu 10, Tallinna

7.0 Asteikolla 1-10

Arvosanaan vaikuttaa kokonaisuus; miljöö, palveluasenne, osaaminen, ruoka, viini sekä niiden hinnat.

  • Hinta-Laatu 7
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Reseptitaivaan päätoimittaja, viiniasiantuntija ja palkittu oluentekijä.

Kommentoi