Zenato Amarone della Valpolicella Classico

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

Legenda lasissa – jännittävä tapaaminen siis tiedossa.

Tuoksu jyrää läpi takaraivon. Suorastaan huumaava! Intensiivinen, kirsikkaa ja samettista Veronan yötä. Voimakkuudestaan huolimatta tuoksu on elegantti kuin balleristin käden heilautus. Zenato tietää mitä tekee.

Hyvin täyteläinen viini viistää syvään ja pitkään. Pyöreä tanniini lopussa. Kaiken kaikkiaan hyvin silkkinen joka puolelta. Viinin muhkea 16,5% alkoholi antaa hieman kynsilakkamaisen sivuaromin toisinaan mutta muuten kaikki kunnossa.

Juustopöydästä löytyi Manchegoa, punakittiä ja sinihomeena st. Agur. Manchego oli hieman bulkki ja se jäikin muiden jalkoihin. St Agurin jalohomeinen aromi sopi viiniin hienosti, mutta illan todellinen tähtipari oli Zenato Amarone della Valpolicella Classico ja punakittijuusto! Juusto herätti viinin kuivattujen rypäleiden makeuden ja liitto oli kuin sametilla silattu unelma.

Jep, hyvää mutta kallista. Olisi mielenkiintoista päästä maistamaan tätä 5-10 kellarivuoden jälkeen. Koska viini ei vielä ole aivan parhaimmillaan ja hintaakin on täräytetty melkein 40€, ei tälle voi antaa tässä vaiheessa kuin keltaisen.

Alkossa

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi