Velkeer Svatovavrinecke

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Velkeerin pieni perhetila Slovakian Nitrassa on hiljattain kokenut sukupolvenvaihdoksen. Nuori isäntä ja viinintekijä Tomáš Sládeček on ottanut ohjat käsiinsä ja tekeekin loistavaa ja ennakkoluulotonta työtä, kunnioittaen kuitenkin alueen perinteisiä viinintekometodeja, kuten käsinkeräämistä ja rypäleiden hellävaraista sekä mahdollisimman luonnonmukaista käsittelyä tuotannon puolella.

Velkeer Svatovavrinecke 2015

Mielenkiintoinen ja meidän Alkossa harvinainen rypälelajike St.Laurent (slovakiaksi Svatovavrinecke) on tyypillisesti hyvinkin kevyt ja mehumainen, mutta Velkeerillä siihen saadaan puhallettua enemmän voimia. Velkeer Svatovavrinecken aromimaailmassa uhkuu puolukkaa ja yrttejä, kuten timjamia. Aavistus savua ja jopa sammalmaata voi löytää taustalta. Viinihän tuoksuu suomalaiselle metsälle!

Maku on keskitäyteläinen, karpaloisen hapokas ja hiukan bitterinen. Varsin pitkässä jälkimaussa löytyy suuta kuivattavat tanniinit. Kokonaisuutena erittäin mielenkiintoinen ja omaleimainen viini, joka ei ole tehty lipittelyyn, vaan ruokaa varten. Lapin makuja pursuava Poropiirakka on tälle viinille taivaallinen pari.

Alkossa

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi