Poggio al Tufo Rompicollo

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

2007

Jos olet sangiovesen hapokkuuden ja cabernet sauvignonin mehevyyden ystävä, arvaat jo mille Poggion täyttämä lasi tuoksuu. Viettelevä, intohimoinen ja lämmin.

Maku seuraa täydellisesti tuoksua. Mehevä, lämmin, täyteläinen nautinto joka jatkuu pitkään ja huomattavaan tanniinirakenteeseen, joka on todella kypsä ja pehmeä. Mitään erikoiskommervenkkejä viini ei edes yritä esitellä. Se tyytyy tekemään oman aktinsa varmasti ja tasapainoisesti.

Pitkään haudutettu Osso Bucco ja tanniininen viini ovat luodut toisilleen. Sangiovese vastaa tomaattikastikkeen hapokkuuteen ja liitto saa kummatkin nousemaan potenssiin kaksi.

Levättyään lasissa tammisuus nousee aromiin. Jostain saadaan myös hieman rustiikkinen säväys. Maku suutelee edelleen itsevarmasti, kosiskelee marjaisuudellaan.

Loistava lihaviini patojen seuraksi, kävi mielessä jopa joku riistasta tehty? Todella hyvä yhdistelmä myös medium pihvin kumppanina.

2009
Hieman vetisempi vuosikerta. Alkokin tituleeraa vain keskitäyteläiseksi. Tälle vuodelle heruu vain ”kultaviini” -suositus.

Alkossa

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi