Jules Bernolin Beaujolais

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Lasista nousee mansikkahillon makea aromi. Kevyen raikkaasti ollaan liikenteessä.

Maku on kevyt, pehmeä ja omaa hyvin hienon happoarkenteen. Omalla kevyellä askeleellaan kyllä kutsuva. Harmittoman mehumainen.

Taisin päästää kyllä liian kylmäksi? Oikea tarjoilu tulisi tapahtua 12-14C asteessa.

Lautasella paahdettua ankanrintaa, vadelmakastiketta ja tattirisottoa. Vaikka ankka pääsi hiukan ylikypsäksi, ruoka on loistavaa! Olin hiukan huolissani hintelän viinin puolesta mutta turhaan. Marjamehu ryhdistäytyy ruoan kanssa (ehkä hiukan suuta kuivattavan tanniininsa ansiosta). On kuin kersantti astuisi tupaan. Ruoka & viini liitto on varsin onnistunut.

Lämmetessään viini alkaa antaa hienoa toffeeta ja suuntuntuma lihaistuu niin kuin pitääkin. Eli ole tarkkana lämpötilan suhteen. Kevyt viinikin maistuu oikean ruuan kaverina. Kana, ankka… mitäköhän lohi sanoisi?

Alkossa

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi