Château Le Vieux Chantre

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Tuoksussa mukavaa paahteisuutta ja kolme vuotiaaksi kiitettävää kypsyyttä. Tummaa marjaa ja eteläisen naapurin luumua löytyy.

Viini liukuu kielelle hötkyilemättä. Jo ensiaskeleilla on selvää että lady tietää mitä on tekemässä. Keskitäyteläinen maku vastaa melko täydellisesti tuoksussa olevia vivahteita. Hento yrtti ja tammi nostavat viiniä juuri sopivasti. Kaiken kaikkiaan todella tasapainoiset ja elegantit ensipyörähdykset.

Lautasella Pot au Feu, eli ranskalainen lihakeitto itse leivotun kauraleivän kanssa. Tehtiin se tosin ennemminkin pata-mallisena pitkään haudutettuna. Erittäin hyvää. Hienon yrttisyyden omaava viini löysi sillan ruoan kanssa. Vaikka viinin tanniinisuus oli ehkä liikaa todella mureaksi haudutetulle naudanlihalle, yhdistelmä ei ollut epäonnistunut.

Viinistä soi maan säveliä läpi. Kanttarellia ja etanan jälki mullassa (ei alkuunkaan niin vastenmielinen aistimus mitä voisi kuvitella). Château Le Vieux Chantre on tasapainoinen, hiukan terävä ja hyvin elegantti. Sanalla sanoen erinomainen edullisen hintaluokan bordeaux. Jonkun vähän tuhdimman lihapadan kanssa (sieniä mukana) varmasti optimaali.

Alkossa

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi