Mustaamakkaraa, sitruunapottua ja valkosipulimajoneesia

On hyvä muistaa, että mustaamakkaraa syödään Mansesta Malagaan, eli herkku on maailmallakin varsin rakastettu. Monikäyttöinen makkara nautitaan tässä oivallisten lisukkeiden kanssa.

Ainekset neljälle

  • 500g mustaamakkaraa
  • 800g pieniä perunoita (mielellään uusia)
  • 1 luomusitruuna
  • oliiviöljyä
  • 1 dl majoneesia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa

Perunat kiehumaan kannen alle veteen, johon on siivutettu puolikas sitruuna kuorineen päivineen. Uusia perunoita ei tarvitse kuoria, muut kuoritaan.

Kuori ja silpusta valkosipulinkynsi. Laita majoneesi pakastuspussiin, valkosipulisilppu perään ja rutistele sekaisin. Pussi toimii hyvänä pursottimena myöhemmin.

Kuori mustamakkara ja siivuta sentin kolikoiksi. Paista mustamakkara oliiviöljyssä pannulla rapeaksi.

Halkaise perunat, lorauta oliiviöljyä päälle, hiukan sitruunamehua ja suolaa. Kasaa lautasille. Perunoiden päälle mustaamakkaraa. Leikkaa majoneesipussista kulma pois ja vedä raidat annoksen päälle. Tarjoa sitruunasiivujen kanssa heti kuumana.