Selataan: Yli 90 min

Dauphinois gratiini
0

Ranskalaiset valkosipuliperunat. Ideana on esikeittää perunat maidossa, jolloin tulos on sametinpehmeä.

Kalamureke
0

Kalamureke on herkullinen ruoka, jota oikein valittu valkoviini rakastaa. Seuraavan kerran kun naapuri tarjoaa saalistaan lahjaksi, ei tarvitse enää keksiä tekosyitä miksi ei kelpaa.

Konjakkisinappi
0

Sinappi kuuluu suomalaiseen ruokapöytään. Etenkin konjakkisinappi tekee juhlan – kinkun kanssa se sopii mainiosti. Sinapin tekeminen on yhtä vispaamista mutta maku palkitsee vaivan.

Osso bucco
0

Legendaarinen kummisetäruoka. Reseptin salaisuus on osso bucco -liha eli naudanpotka. Pitkä haudutus luineen ja ytimineen takaa uskomattoman makuelämyksen.

0

Lihapata vaatii kunnianarvoisen seuralaisen. Perunakakku on juuri sellainen. Voit tehdä yhden ison tai monta pientä, jolloin niitä voi olla vaikka varastossa pakastimessa.

Paahtopaisti
4

Reseptin “upotustekniikalla” saat juuri sellaisen mehukkaan ja hyvin suolatun paahtopaistin, jota jonotetaan hakemaan lisää. Tee reippaasti kerralla, lopusta paistista saa seuraavana päivänä huikean patongin.

Kreikkalainen lammaspata
0

Kreikkalainen lammaspata on upean muhkea ruoka. Maukas hapan-imelyys syntyy kuivattujen luumujen ja sitruunamehun liittona. Hauduta rauhassa tuntikausia.

Marinoidut paprikat
0

Klassinen tapas-herkku, joka tuo nouto- tai grillipöytään mukavan raikkaan ja kepeän tuulahduksen.

Kana-yassa
0

Piskuisen Länsi-Afrikan maan, Gambian suuri lahja maailmalle. Reilussa sipulissa ja sitruunassa haudutettu todella maukas pata.

Samosa
0

Samosat ovat uppopaistettuja vihannespasteijoita. Aivan uskomattoman hyviä makean chutneyn kanssa.

Lammas-päärynä tagine
0

Tagine on pohjoisen Afrikan karjalanpaisti – yleensä lampaanlihasta. Tässä päärynän ansiosta makea ja rikas versio.

Bolognesekastike
0

Kiistelty ja kunnioitettu bolognesekastike. Reseptejä on yhtä paljon kuin kokkeja – parhaimmat tekevät hitaasti, jolloin tomaatti ja jauheliha saavat harmonisen liiton.

0

Crema catalana on sitruksinen jälkiruokavanukas. Se voi odottaa lähes valmiina jääkaapissa edellisestä päivästä. Jos haluat asiaankuuluvan rapsakan sokerin päälle, kannattaa hankkia poltin eli ns. toho.

1 5 6 7