Selataan: Yli 90 min

0

Piimälimppu on klassista pohjolan keittiötä parhaimmillaan. Hapan-imelän makunsa limppu saa siirapista ja piimästä. Mausteisena versiona se on joulupöydän vakiovieras.

0

Arabimaissa paljon käytetty mausteseos Ras el Hanout maustaa nämä kanavartaat omiin svääreihin. Taateli tuo kivan makean ja pirteän säväyksen.

0

Riistapata on tottakai parhaimmillaan tuoreesta paikallisesta riistalihasta tehtynä. Jos sitä ei ole saatavilla, niin K-kaupan Väiski rientää hätiin; kasvatettua saksanhirveä löytyy varsin edullisesti pakastealtaasta.

0

Kesän pakollinen! Mansikka-juustokakku on suussa sulava, kun mansikat ovat kypsiä. Mutta mansikkaa voi pakastaa myös soseena, jolloin tämä herkku syntyy myös muulloin kun kesällä.

0

Kun tarvitaan juhlavaa perunamuusia, Duchesse-perunat ovat juuri oikea valinta. Äärettömän helppo onnistua kun seuraat tarkasti tätä reseptiä.

0

Lammascurry Madrasin tapaan on niitä intialaisia ruokia, joita voi haudutella pitkään. Odottelu palkitaan mahtavalla elämyksellä jossa on hiukan happamuutta ja makeutta.

Kanaviillokki
0

Kouluajan kauhu; kanaviillokki on itse asiassa aivan erinomaisen hyvää, kun sen tekee huolella ja ajan kanssa.

Moussaka
6

Moussaka on niitä ruokia, joita kannattaa tehdä reippaasti kerralla. Moussaka vain paranee jääkaapissa ja uudelleen lämmitettäessä.

Riistapatee
0

Riistapatee on varsin helposti syntyvä herkku alkupalaksi tai isompaan juhlapöytään. Jos saat jostain hirvenmaksaa, niin korvaa nauta sillä.

Makukurkut
0

Makukurkut kannattaa säilöä itse. Voit vähentää suolan määrää verrattuna kaupan vastaaviin ja vain mielikuvitus on rajana maustamisen kanssa.

Kreikkalaisen mummon kurkut
0

Kreikkalaisen mummon kurkut poikkeavat suomalaisista siinä, että mukaan tulee fetaa. Tämä on oiva ja viilentävä salaatti vaikkapa grillipöytään.

Riesling-sillit
0

Keskikesän herkkumme silli saa uuden säväyksen jalosta rieslingistä. Annospaloiksi tehtynä, sillit sopivat vaikkapa juhlien vetonaulaksi.

Creme brulee
1

Creme brulee on niitä klassisia jälkiruokia, jonka resepti kannattaa opetella ulkoa. Vain mielikuvitus on tämän jälkeen rajana creme bruleen maustamisen ja varioimisen osalta.

Nopea sriracha-kastike
0

Alkuperäinen sriracha-kastike tehdään käyttämällä, mutta samanlaisen maun syvyyden saa oheisilla aineksilla. Miten vaan teetkin, tämä “aasian ketsuppi” sopii melkein jokaiseen ruokaan.

Waldorfin salaatti
0

Waldorfin salaatti on varmasti yksi eniten versioiduista ruokaresepteistä maailmassa. Tässä mennään lähelle alkuperäistä Waldorf-hotellin tekemää ruokaa.

Butter chicken - voikana
2

Butter Chicken, voikana tai hindiksi Murg Makhani on tomaatilla ja kermalla muhevaksi hauduteltu kana-curry, joka lempeän luonteensa vuoksi sopii chilikammoisillekin.

Lammaspata
0

Pitkään muhinut lammaspata on uskomattoman herkullinen hyvän leivän ja viinin kera. Ja niin kuin kaikki lihapadat, tämä vain paranee lämmitettäessä uudelleen.

Naudan sisäfile aasialaisittain
0

Naudan sisäfile ei ole ihan ilmaista, joten sen valmistus kannattaa tehdä huolella. Tässä on herkullinen ohje näyttävään aasialaistyyliseen annokseen, joka käy juhlaruoasta sellaisenaan.

Pannupizza
0

Mehevä ja rapeapohjainen pannupizza onnistuu näppärästi myös kotona. Täytteissä saa käyttää mielikuvitusta, tässä perinteinen “pizza americana”.

Mojito-juustokakku
0

Mintun ja limen aromien sävyttämä mojito-juustokakku on erinomaisen raikas päätös aterialle. Tässä jälkkäriä on kevennetty vaihtamalla osa juustosta rahkaan.

Kassleria aasialaisittain
0

Tämä gourmee-elämys onnistuu kotikokiltakin vaivattomasti. Kassleria aasialaisittain muhii uunissa pitkään mutta on muuten vaivaton tehdä. Lihan kruunaa liemestä kasaan keitetty kastike.

Pataleipä
2

Pataleipä eli “No-Knead Bread” on kuin Pariisilaisesta leipomosta konsanaan. Rapea kuori ja pehmeä sisus. Tämä herkullinen leipä on myös äärimmäisen helppo tehdä.

4

jauheliha-perunalaatikko ei ehkä ole maailman näyttävin ruoka, mutta hyvälle maistuu kun malttaa paistaa kunnolla, jolloin ruoka saa rapean pinnan.

Kauralastut
0

Taas käy ajatus mummolaan. Rapsakat kauralastut ovat kahvipöydän maukas herkku. Tee paljon kerralla – kauralastut säilyvät hyvin.

0

Iloisen värinen ja aina niin maistuva porkkanakakku syntyy nopeasti tällä helpolla reseptillä. Toimii hyvin myös gluteiinittomana versiona.

1 2 3 4 5 7