Selataan: Yli 90 min

Tomaattinen kalkkunafilee
0

Kalkkunafilee on herkullinen raaka-aine, mutta se kuivuu helposti uunissa. Tässä reseptissä kalkkuna haudutetaan tomaattikastikkeessa. Näin lintu pitää mehevyytensä ja tarjoilua varten saadaan upea espanjalaistyylinen kastike kuin itsestään. Jos et omista paistomittaria, hanki se nyt.

Ankkarillette
0

Ankkarillette on klassinen ranskalainen herkku alkupalaksi. Parhaimmillaan se on paahdetun briossiviipaleen päällä.

Espanjalainen-lihapata
0

Espanjalainen lihapata hautuu pitkään ja on täynnä punaviinin ja tomaatin syviä aromeja. Tähän reseptiin käy hyvin naudan edullinen pataliha.

Pähkinävoikakku
0

Pähkinävoikakku on mukavan tuhtia seuraa päiväkahville. Kuivakkakuna se säilyy varsin hienosti seuraavaan päivään. Ei tätä jaksa kerralla syödä kuitenkaan.

Englantilainen lihacurry
0

Lihacurry, eli englanniksi beef curry on naudanlihansa takia jotain mitä Intiassa ei ikinä syötäisi. Britit ovat venyttäneet rajoja tässä ruoassa esimerkillisellä tavalla. Englantilainen lihacurry on mahtava viikonlopun herkku.

Kuhaa Walewska
0

Kuhaa Walewska on klassinen muunnos ranskalaisen keittiön reseptistä Filet de Sole Marie Walewska, jossa käytetään merianturaa. Sitä on hiukan hankala pohjolassa saada, joten mennään kuhalla. Ja hyvää tulee.

Amerikkalainen juustokakku
0

Amerikkalainen juustokakku tunnetaan USA:ssa nimellä New York Cheesecake. Legendaarinen kahvilaherkku ei kaloreita katsele. Sen ansiosta tämä onkin taivaallisen hyvää.

Karitsanpaisti uunissa paahdettuna
0

Uunissa tuntikausia paahtunut karitsanpaisti saa seurakseen smetanalla siloitellun kastikeen paahtoliemestä. Tässä on lammasruoka, joka maistuu kaikille. Varaathan lasiin Riojan punaviiniä.

Kotitilan viinipossu
0

Mangalitzasta, eli villasiasta tehty viinipossu sulaa suuhun. Possun rasva on niin pehmeää ja upean makuista, että sitä kannattaa säilöä pakkaseenkin.

Paahdettu naudanrinta
0

Naudanrinta eli brisket vaatii hyvin pitkän kypsennysajan. Kärsivällisyys kuitenkin palkitaan. Oikein tehtynä paahdettu naudanrinta lähentelee taivasta.

Khoresh-lihapata
0

Arabikeittiön makuja tarjoava upea lihapata sopii kylmään iltaan. Sitruuna antaa muhkeaan pataan kaivattua kepeyttä.

Coeur de Filet
0

Coeur de filet on naudan sisäfileen keskiosa (ranskasta käännettynä fileen sydän) uunissa paahdettuna mehevän punakaksi. Todellinen herkku niille lihanystäville, jotka haluavat lihalta sileää tekstuuria.

Dhaba-kanaa
0

Intialaisista kanacurryista ei saa tarpeekseen. Tässä curryssa vieno kuminan aromi istuu täydellisesti sitruunan kanssa.

Paahdettu perunasalaatti
0

Paahdetuista perunoista syntyy upean maukas perunasalaatti. Siihen kun lisää paahtovoimajoneesin, yhdistelmä lähentelee klassikkoa.

Marenkijäätelö
0

Marenkijäätelö on kotijäätelön ”kevyempi” versio. Marenkijäätelöön saa käytettyä ylimääräiset valkuaiset kivasti. Et myöskään tarvitse jäätelökonetta tämän tekemiseen, vaan homma onnistuu näppärästi kulhon ja vispilän avulla.

Merimiespihvit
0

Merimiespihvit on niitä ruokia, joka hautuu uunissa sillä aikaa kun istut saunassa. Oluessa haudutettu pataruoka toimii loistavasti kokonaisten etikkapunajuurien kaverina nautittuna. Ja tietysti oluen.

Mantelikakku
2

Kuuluisin mantelikakku tulee varmasti Pohjois-Espanjasta, Tarta De Santiago. Tämä resepti on muunnos siitä, yhdistelmä laajasti varioidun klassikon parhaita puolia. Kakku on myös gluteiiniton.

Uunipossu
0

Pitkään hautunut uunipossu on niin mureaa, että se hädin tuskin pysyy kasassa. Possun lapa tai niska ovat maukkaudestaan huolimatta myös edullisia.

Marinoidut oliivit
0

Marinoidut oliivit ovat Etelä-Euroopan maissa tuttu näky ravintolan pöydässä ja toreilla. Simppelillä marinoinnilla saat oliiveihin juuri haluamasi makuvivahteet.

Ruutusämpylät
0

Ruutusämpylät ovat helppo tehdä. Tällä reseptillä ja jauhoseoksella tulee mukavan rapeita sämpylöitä, mutta varioi jauhoja mielesi mukaan. Kylmänostatus takaa kuohkean lopputuloksen.

Pikkelöidyt sienet
0

Sienien pikkelöinti on erinomainen tapa säilöä syksyn sato talteen. Niitä voi ripotella leivän päälle, burgeriin tai pihvin kaveriksi.

Kotijäätelö
0

Kotijäätelön teko on erittäin yksinkertaista ja palkitsevaa. Makuvaihtoehdot eivät lopu kesken kun käytät mielikuvitusta. Hedelmiä, marjoja, jopa yrttejä ja mausteita voi käyttää jäätelön tekemiseen.

Saksalainen hapanpaisti - Sauerbraten
0

Hapanpaisti, eli saksaksi ”sauerbraten” on marinoitu versio patapaistista. Kolmen päivän etikkamarinointi antaa tälle paistille ainutlaatuisen mureuden sekä aromielämyksen.

Argentiinalainen liharuukku
0

Argentiinalainen liharuukku on niitä näppäriä ruokia, jotka alkuvalmisteluiden jälkeen tulee vaivatta uunissa. Punaviiniä on hyvä varata ruokajuomaksi.

Valkoinen pizza
0

Valkoinen pizza eli pizza bianco tarkoittaa pizzaa ilman tomaattikastiketta. Ehkä kuuluisin tämän tyyliin edustajista on sipulipizza, jossa yhdistyy sipulin makeus sekä pekonin suolaisuus.

Ranskalainen papupata - cassoulet
0

Ranskalainen papupata ”cassoulet” on alunperin maalaisruokaa, jonka tekeminen kesti koko päivän ja jonka raaka-aineita meidän perusmarketissa ei ole saatavilla. Tässä yksinkertaistettu resepti – mausta tinkimättä.

Punajuuripossu
0

Hiljaa hautunut punajuuripossu on mahtavaa maalaisruokaa edullisesta possunniskasta eli kasslerista. Tämä on myös niitä ruokia, joita viini rakastaa.

Tomaattipiirakka
0

Kesän parhaasta sadosta tehty tomaattipiirakka on hiukan työläs, mutta palkitsee vaivan. Reseptistä tulee pellillinen, joka riittää isommallekin porukalle.

1 2 3 8