Crepes suzette
Oh, la la! Ne fiinimmät appelsiiniohukaiset. Onhan ne vähän monimutkaisempi tehdä, mutta on makukin toista maata.
Oh, la la! Ne fiinimmät appelsiiniohukaiset. Onhan ne vähän monimutkaisempi tehdä, mutta on makukin toista maata.
Nämä tapas-piirakat loppuvat aina kesken. Varaa siis reilusti, ne ovat erinomaisia.
Kiinalaisten katuruokaa, joka kelpaa kyllä juhlaankin. Tähän joutuu näkemään hieman vaivaa mutta toki se palkitaan.
Porkkanahalva on intialaisia perusjälkiruokia. Se helpottaa mukavasti poltetta tulisen aterian jälkeen.
Chutney on tulinen ja makea hilloke. Se sopii myös loistavasti grillipöytään tai talvella lämpimien curryjen kaveriksi. Kannattaa tehdä iso satsi kerralla ja säilöä.
Raitha on jogurtista valmistettu kastike. Se on omiaan helpottamaan voimakkaiden curryjen poltetta. Raitha voidaan maustaa eri tavoilla, tässä muutama vinkki.
Naanista saa ilman tandoori-uuniakin syötävää, joskaan ei lähellekään ravintolatasoa. Testaa myös Peshwar-naan.
Yksi Intialaisen keittiön braavuurinäytteitä kasvisosastolla. Ideana on saada Aloo Gobista hieman suolainen, hapokas ja parhaimmillaan se on myös erittäin tulisena.
Vindaloo tehdään intiassa älyttömän tuliseksi, mutta pohjolassa riittää vähempikin. Pääasia että hapokkuutta löytyy myös. Liha murenee suussa sulavaksi pitkällä haudutuksella.
Kanaa tikka-masala on yksi tunnetuimmista intialaisista ruoista, vaikka resepti onkin kotoisin Englannista. Resepti alleviivaa brittien näkemystä intialaisesta ruoasta: Kermaista, lihaisaa ja kevyesti maustettua. Oikeastaan kaikkea sitä mitä intialainen ruoka ei ole. Herkullista se silti on.
Panna cotta on niitä jälkiruokia, joka vie kaikilta jalat alta. Tämä resepti kannattaa opetella ulkomuistista. Kastikkeen avulla tätä voi varioida loputtomasti.
Marinara-tomaattikastike on se jota löytyy “mamman” kaapista aina. Sitä käytetään lasagneen, pizzaan, keittoihin jne. Kannattaa tehdä iso satsi kerralla ja pakastaa.
Tarte tatin on hieman hankala saada onnistumaan niin kuin oppikirjassa, mutta on tosi hyvää epäonnistuneenakin. Täytteessä saa revitellä mielensä mukaan.
Se vähän juhlavampi perunamuusi tulee näppärästi uunissa. Ei ole paljon hankalampi tehdä kuin tavallinen muusi.
Reseptitaivaan rakastettu klassikko. Eikä suotta, nämä lohkoperunat kuorrutuksineen vievät kielen.
Lihamureke on jauhelihakansan juhlaruokaa. Vielä upeamman siitä saa, kun täytät murekkeen reippaasti, esimerkiksi venäläisittäin punajuurilla.
Marjapiirakka, lämmin kesäpäivä, mummolan rappusilla naama töhrössä – aijai mitä muistoja tämä herättää!
Tässä reseptissä on käytetty tofua mutta voit friteerata samalla taikinalla katkarapuja, kanaa, kasviksia tai lihaa.