Maksaa Valencialaisittain
Upean maukas pataruoka, jonka voi tehdä myös naudanpaistista, jos maksa ei satu maistumaan.
Upean maukas pataruoka, jonka voi tehdä myös naudanpaistista, jos maksa ei satu maistumaan.
Nakkikeitto on arkiruokaa parhaimmillaan. Tässä reseptiä on tuunattu maistuvammaksi tomaatilla ja sokerilla, jotka tuovat keittoon upean herkullisen säväyksen.
Lohikeitto on hienoimmillaan hyvin yksinkertaisena, mutta kermaa ja voita ei saa unohtaa. Hyvän lohikeiton salaisuus piilee myös kalaliemessä – itse keitetty on tietysti paras.
Pastitsio on kreikkalaisten versio makaronilaatikosta. Todella herkullinen ja mehukas ruoka tämä onkin.
Fritos mallorquinas on paikallinen pyttipannu johon tulee herkullisimmat sisäelimet.
Makea lisuke vaikka makkaran kaveriksi. Keventää hienosti myös grillipöydässä.
Makaronilaatikko on Suomen kansallisruoka. Ruoka tehdään monella eri tyylillä; tässä makaronit esikeitetään kolmeen eri kypsyyteen, jolloin ruokaan saadaan mukavaa suutuntumaa.
Savulohisalaatti on näyttävä ja täyttävä ruoka. Voit tehdä sen kahdella tapaa; tyylikkäästi tai mukavasti.
Putkimiehen lounas Intialaiseen tapaan. Monimutkainen tehdä aluksi, mutta harjoitus tekee mestarin.
Meksikon keittiöstä kajahtaa mukavan maukas salsakastike, joka on omiaan paitsi nachojen dipiksi, myös grillipöydässä.
Tuhti ja konstailematon pizza suomalaiseen makuun. Pohjaa, täytettä ja makua löytyy reippaasti.
Klassinen mustikkapiirakka saa eeppisen säväyksen kun siihen lisää vaniljakastikkeen pohjalle.
Chili con carne – kuten nimikin sanoo, niin siinä on chiliä lihalla eikä lihaa chillillä. Saa käyttää luovuutta maustamisen kanssa. Punaisilla jalapenoillakin tulee kuitenkin riittävän hyvää.
Kepeästi mutta täyttävästi kasvisosastolla. Kaali tuo tähän reseptiin mukavaa ruokaisuutta.
Sesonkiruokaa tai ei mutta Runebergin tortut kannattaa tehdä itse. Tulee todella hyviä.
Tuoreet puolukat, miksei pakastetutkin, muuntuvat klassiseksi suomalaiseksi vispipuuroksi käden käänteessä.
Punajuuripiirakassa punajuuren makeus ja vuohenjuuston suolaisuus yhdistyvät aivan upealla tavalla.
Baijerissa osataan tehdä kesäkeitto ilman turhia kalorihysterioita. Ja kuten kuvaan kuuluu, tämä ruoka haudutetaan vehnäoluessa, jota täytyy varata sen verran että riittää myös lasiin.
Nämä grillivartaan voit tehdä kanasta tai possusta, jopa kalasta. Satay-kastike on melko tulisesti maustettu pähkinä-kookosdippi, joka on mahdottoman hyvää.
Seesamiperunat ovat herkullinen lisuke itäisen välimeren keittiöstä. Mausta reippaasti ja nauti seesamin pähkinäisestä mausta erilaisten liharuokien kanssa.
Perinteinen espanjalainen perunamunakas eli “tortilla de patatas” sopii sellaisenaan syötäväksi, osaksi tapas -pöytää tai aamiaiseksi. Keikautettuna tai ei, aina yhtä hyvää.
Ehkä maailman paras hampurilainen? Tulinen ja makea hillo kohtaa suolaisen ja kermaisen Aurajuuston – huhhuh!
Akustinen raikaa ja sombrero pyörii!! Burritot ovat erinomaista pikaruokaa latinolasta. Tässä uunissa tehty versio.
Thaimaan anteja raikkaalla otteella. Salaatti on kuin luotu helpottamaan tulisen ruoan poltetta.
Falafel on täyttävä ja maukas kasvispyörykkä lähi-idästä. Reseptejä riittää jos jonkinlaista, mutta tässä niistä yksi, jossa pähkinäistä makua korostetaan tahinilla.
Siideribroileri on happaman omenan ja kermaisuuden tyylikäs liitto. Ranskalaista bistroruokaa parhaimmillaan. Muista valita aitoa omenasiideriä kaupan hyllyltä.
Broileriherkku, joka tulee näppärästi pannulla. Valkoisia jättipapuja voi olla hankala löytää mutta pienetkin käyvät.
Kaalikeitto ei välttämättä ole järin kovassa huudossa – ainakaan lasten lautasella. Tee ruoka siis Provencen tyyliin maustettuna ja johan alkaa maistua!
Espanjalaiset lihapullat tarjoillaan voimakkaassa valkoviini-vihanneskastikkeessa. Raaka-aineena voi käyttää perinteisen sika-naudan lisäksi myös broilerin jauhelihaa.
Oh, la la! Ne fiinimmät appelsiiniohukaiset. Onhan ne vähän monimutkaisempi tehdä, mutta on makukin toista maata.