Makkarapannu karamellisoidun sipulin kera
Makkarapannu eli “Estofado de salchichas” yhdistää suolaisen makkaran ja makeaksi karamellisoidun sipulin herkulliseksi ruoaksi.
Makkarapannu eli “Estofado de salchichas” yhdistää suolaisen makkaran ja makeaksi karamellisoidun sipulin herkulliseksi ruoaksi.
Tiramisu on klassinen italialainen jälkiruoka, joka nimensä mukaisesti piristää pitkän illallisen viimeisenä numerona.
Kääretorttutekniikalla tehdyt savulohirullat ovat herkullinen ja näyttävä alkupala. Tuorejuustotäytteessä saa käyttää mielikuvitusta.
Tällä reseptillä tulee sitten todella herkullinen pastasalaatti. Hienosti curryn sävyttämä, reilusti suolaa, sokeria ja viinietikkaa. Siinä sen salaisuus.
Tsekeissä kaalipiirakka tehdään hapankaalista ja se makeutetaan Pils-oluesta tehdyllä siirapilla. Kääretorttutyyliin käärittynä näitä paistelee usemman kerralla – vaikka juhliin.
Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita monista eri hedelmistä ja marjoista. Esimerkiksi raparperipiirakka onnistuu tällä reseptillä kuin mummolassa konsanaan.
Rosolli kuuluu joulupöytään, mutta sitä kannattaa myös tehdä syksyllä, jolloin juurekset ovat parhaimmillaan. Kermakastike kruunaa makuelämyksen.
Maukas melitzano-munakoisodippi hurmaa täyteläisen pehmeällä koostumuksellaan. Meze-pöydässä tai esimerkiksi falafelien kanssa hyvä lisuke.
Kolmen juuston piirakka on helppo tehdä. Hyvä niin, koska joudut tekemään toisen varmasti pian uudelleen – sen verran vastustamaton ruoka on kyseessä.
Pannukakku on hyvää myös suolaisena versiona. Täytteissä voi käyttää mielikuvitusta rajattomasti, vähän niin kuin pizzassa.
Lihaseljanka on Itä-Eurooppalainen keittoruoka, johon voi hyvin käyttää vaikka viikonlopun paistin jämiä ja kaapista löytyviä vihanneksia.
Voitaikinasta tehty lehikäinen on varsin simppeli jälkiruoka, jonka täytteeksi käy sesongin marjat. Karamellikastike kruunaa nautinnon.
Varhaiskaalin tuore maku sopii kesään eikä sitä tarvitse kypsentääkään kovin kauan. Nämä herkulliset kaalikääryleet syntyvät näppärästi vaikka muurinpohjapannulla.
Possun ulkofile kypsyy nopeasti ja jää mehukkaaksi, kun täytät sen hedelmillä ja pähkinöillä. Aprikoosin makeus taittaa chilin lämpöä ja pähkinöistä tulee hyvä “kruntsi” tähän ruokaan.
Kreikkalaista makumaailmaa edustavat pitaleivät täytetään mehukkaaksi grillatulla karitsan jauhelihapihvillä. Grillijuhlissa näitä kannattaa varata paljon – tekevät varmasti kauppansa.
Naapurissa syödään Västerbotten-juustopiirakka mätimoussen kanssa. Eikä se hullumpi yhdistelmä olekaan?
Clafoutis on ranskalainen pannukakku, jonka täytteeksi voi käyttää vaikka raparperia tai kirsikoita. Näin se tehdään ravintola Careliassa.
Jo kymmenen vuotta listalla ollut legendaarinen chili-suklaakakku ravintola Maya Bar & Grillin tapaan.
Raikas, sitruunanmakuinen kahvikakku joka on hyvin helppo pyöräyttää. Sitruunakku paistuu vaivatta mehukkaaksi.
Kasvispihvit saa pysymään kasassa perunajauhoilla. Herkullista syvyyttä tulee parmesaani-juustosta.
Muikuista tehtävä rantakala on hyvin yksinkertainen mutta todella maukas aarre ruokaperinnössämme.
Vanhat kunnon Hanna-tädin kakut. Helpot tehdä lastenkin kanssa ja säilyvät kivasti purkissa.
Ylistys ankankoivelle ranskalaiseen tyyliin; ankka confit eli Confit de Canard. Säilykkeessä reippaasti ankanrasvaa, joka käytetään perunoiden paistoon.
Bataatilla makeutetettu ja chilillä halailtu kanakeitto vie unohtumattomalle makumatkalle “syvään etelään”.
Mikä maistuisi ulkona vietetyn pakkaspäivän jälkeen paremmin kuin kuppi kaakaota ja laskiaispullat?
Tavalliseen lohipiirakkaan saa eksoottista sävyä makeilla katkaravuilla. Valmis piirakkataikina ei ole (suuri) häpeä.
Suloisen makoisat suklaapullat sulattavat lumiukonkin. Viereen kuppi kahvia tai kaakaota ja elämä maistuu.
Makea punajuuri sopii loistavasti risottoon. Sen kaveriksi kun paistaa vielä kiekon vuohenjuustoa niin elämä hymyilee.
Espanjalainen omenatorttu eli pastel de manzana saa mukavan vivahteen päälle levitettävästä persikkamarmeladista.
Lempeän valkosipulisella aiolilla maustettu perunasalaatti on verraton lisuke grilli- tai noutopöytään.