Flatbread
Flatbread on kuin minipizza. Taikina on nopea vaivata, kaulia ja täytevaihtoehtojen kanssa vain mielikuvitus on rajana. Kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin hyvää.
Flatbread on kuin minipizza. Taikina on nopea vaivata, kaulia ja täytevaihtoehtojen kanssa vain mielikuvitus on rajana. Kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin hyvää.
Rapeakuoriset paahdetut maa-artisokat ovat uskomattoman maukkaita. Näin valmistettuna maa-artisokkaa ei tarvitse edes kuoria – homma joka on melko hermoja raastavaa.
Italialaistyylinen lihapullapelti on raikas tuulahdus välimeren keittiötä. Resepti voi vaikuttaa aikaa vievälle, mutta kun teet oikeassa järjestyksessä, se syntyy kuin itsestään.
Jenkkien Mac and Cheese on kaikessa yksinkertaisuudessaan käsittämättömän hyvää. Juustomakaroni käy lisukkeena tai sen voi tehdä pääruoaksi lihaisampana versiona.
Perunapihvit ovat kasvisbuumin kuuminta osastoa nyt, mutta intiassa Aloo Tikki on ollut suosittua katuruokaa jo tuhat vuotta. Erittäin maistuvaa ruokaa oikeiden lisukkeiden kanssa.
Nakkimuffinssit ovat näppärä pyöräyttää esimerkiksi lasten juhliin tai välipaloiksi. Ne ovat niin hyviä, että maistuvat jääkaappikylmänäkin!
Perinteinen kalakeitto on äärimmäisen simppeli ruoka tehdä, mutta niin herkullista että lapsetkin pyytävät lisää. Salaisuus on, taas kerran, sipulin oikeaoppisessa kuullottamisessa.
Äijäruokien aatelia. Hirviburgeri onnistuu muustakin riistasta kuin hirvestä. Tärkeintä tässä kuitenkin on, että hyvää olutta on riittävästi lasissa.
Kukkakaaligratiini saa upean säväyksen paistetusta pekonista. Jos olet vannoutunut vegeilijä, niin voihan sen jättää poiskin. Hyvää tämä on aina.
Sarjassamme arjen klassikoita. Jauhelihakeitto kannattaa maustaa rohkeasti mielenkiintoiseksi. Muuten se maistuu vain… jauhelihakeitolle.
Voimasalaatti on sellainen paketti, että sillä jaksaa pitkään. Terveysruokamaisuudestaan huolimatta se myös maistuu hyvälle – kiitos maukkaan salaatinkastikkeen.
Kanansiivet Hot-Hot -kastikkeessa vievät kielen mennessään. Kanan- tai broilerinsiivet ovat myös erittäin edullisia vielä tällä hetkellä, joten niistä kannattaa ottaa ilo irti.
Possupata saa makeutensa tuoreesta kurpitsasta. Tämä ruoka tulee uunissa sillä aikaa kun saunotaan – sen päälle ja oikean viinin tai oluen kanssa mahtava juttu.
Lihaperunasoselaatikko syntyy vaivatta edellisen päivän ylijääneestä perunamuusista. Herkullista arkiruokaa hyvän salaatin ja leivän kanssa.
Tämä perunamuusi on loppuun asti viimeistelty ja nautinto sen mukainen. Makupaletin takaa kaksi perunalajiketta, voi ja täysmaito. Näistä se paras muusi syntyy.
Mummin lihapullat ovat makumuistoista kauneimpia. Ne maistuivat lapsena ja ne maistuvat aina. Näin helposti ne syntyvät.
Minestronekeitto vähentää ruokahävikkiä. Tähän voi nimittäin käyttää kaikki ne pastapussin pohjat ja jääkaapissa lojuvat vihannekset.
Mallorcalta levinnyt pizza, coca de trampo on kevyempi ja pelkistetympi kuin italialainen esikuvansa. Erinomaista kasvisruokaa vaikka noutopöytään.
Siskonmakkarakeitto on arkiruokien klassikoita. Syvempää makua keittoon saat, kun paistat siskonmakkarat ensin pannulla.
Suklaapizza on juuri niin herkullinen jälkiruoka mille se kuulostaakin. Käytä “täytteiden” kanssa mielikuvitusta. Tuoreet mansikat käyttöön silloin kun niitä on saatavilla.
Intialaisia makuja uhkuva limekana on parhaimmillaan kun sen tekee mehevistä, luullisista broilerin reisipaloista. Chiliä kuuluu olla paljon.
Iloisen väriset porkkanaletut maistuvat vauvasta vaariin. Nauti suolaisten lisukkeiden kanssa tai tee letuista terveellinen jälkiruoka.
Pinaattiletut ovat rautaista ruokaa ja ne maistuvat lapsillekin hyvin. Letuista saa myös helposti gluteiinittomat jauhoja vaihtamalla.
Englantilainen jauhelihapaistos eli Shepherd´s pie on mahtava maalaisruoka suoraan Emmerdalen maisemista. Laita paras tweed-takkisi päälle ja käy pöytään.
Jambalaya on USA:n New Orleansissa syntynyt ruoka – eräänlainen pyttipannu, johon käytettiin kaikki kaapista löytyneet jämät. Kerrassaan upea ja maukas resepti, jonka tulisuudessa ei ole takalaitonta.
Kääretorttu saa herkullisen täytteen vaniljalla maustetusta mascarponesta sekä mustikkahillosta. Erittäin helppo tehdä ja maistuu taivaalle kaffepöydässä.
Tonnikalapata “Marmitako” espanjan tyyliin saviruukussa valmistettuna on niitä helppoja ruokia, jonka kasaat nopeasti ja se paistuu uunissa sillä aikaa kun käyt saunassa.
Riistakäristys tehdään tässä saksanhirvenlihasta, joka on hiukan mureampaa kuin poron, joten se kypsyy nopeammin. Toki voit käyttää ruokaan vaikka karhunlihaa jos satut jostain löytämään.
Litistetyt uuniperunat ovat erinomaisen rapea lisuke herkullisten lihapullien kaveriksi. Tai tee niin kuin Jamie Oliver, ja tee nämä perunat hanhen paistoliemessä.
Maksaa ja sipulia espanjalaiseen tyyliin tehtynä maukkaan valkoviinikastikkeen sävyttämänä. Makeuta sipuli kunnolla ja se tarjoaa upean vastapainon maksan aromille.