Selataan: 60 min

Peltileipä
0

Näppärä pelileipä onnistuu leivontakammoisiltakin. Erityisen hyvin rapsakka peltileipä sopii keittojen kanssa, mutta kokeile myös osana juustopöytää.

Mustikkacrumble
0

Lämmin mustikkacrumble on hieman erilainen tapa tarjota mustikkapiirakkaa. Mustikka ja timjami ovat myös erittäin hyviä ystäviä. Rohkeasti kokeilemaan tätä helppoa jälkiruokareseptiä.

Puolalainen kaalikääryle
0

Puolalainen kaalikääryle on kuin tehty niille, jotka tykkäävät kaalikääryleistä, mutta eivät jaksa näperrellä niiden kanssa. Tässä reseptissä tehdään vain yksi iso kääryle. Päälle herkullinen tomaattikastike.

Riisisuklaat
0

Itse tehty riisisuklaa on takuuvarma tuulahdus 80-luvulta. Hyvää se on edelleen, etenkin kun tuunaat sitä oman maun mukaiseksi.

Pizzapannari
0

Pizzapannari yhdistelee nimensä mukaan pizzan ja pannukakun parhaat puolet. Tämä on erinomainen valinta noutopöytään.

Mannerheimin kuhaa
0

Marsalkka Mannerheim oli suuri kulinaristi. Suomalainen kuha oli hänen lempikaloja. Mannerheimin kuha on muunnelma eurooppalaisesta ravintolaklassikosta, Walewskan kuhasta.

Pastatimbaali
0

Pastatimbaali tuo vaihtelua pastalisukkeeseen. Erinomaisen hyvää tämä on italialaisen lihakastikkeen, Ragun kanssa. Ja lasiin tietysti italialaista punaviiniä.

Puolalainen hapankeitto - zurek
0

Puolalainen hapankeitto eli Żurek saattaa herättää ennakkoluuloja, mutta on sitten mahdottoman hyvää. Puolassa tätä nautitaan erityisesti juhlien jälkeisenä päivänä. Aito rukiista tehty hapanliemi kruunaa elämyksen, mutta on päivien projekti. Onneksi happaman maun kanssa voi myös hiukan oikoa.

Tortillakakku
0

Tortillakakku on näppärä pyöräyttää valmiista tortilloista ja täytteistä, joiden kanssa voi käyttää mielikuvistusta. Tämä ruoka maistuu niin arkena, kuin juhlien jälkeenkin.

Paratha-leipä
0

Paratha on intialainen leipä, jota syödään usein aamiaisella. Tässä reseptissä paratha täytetään mausteilla ja juustolla. Sen voi myös raakapakastaa ja ottaa vaivattomasti pannulle, kun tarvitaan.

Uunimunakas
0

Uunimunakas on tuhti eväs, jonka voi ottaa mukaan vaikka retkelle. Se nimittäin maistuu erinomaiselle myös kylmänä. Täytteiden kanssa saa käyttää mielikuvitusta.

Flap meat
0

Flap meat tai flap steak on mehukkaampi leikkaus Flank steakin yläpuolelta. Rasvaisuutensa ansiosta se on erittäin kiitollinen, kunnon liekillä grillattava herkkupala lihansyöjille.

Paprikapiirakka
0

Satokauden makeimmista paprikoista kannattaa tehdä herkullinen paprikapiirakka. Se on simppeli, mutta täyttävä kasvisruoka, jonka kylkeen sopii raikas vihersalaatti.

Kreikkalainen juustosalaatti
0

Tämä juustosalaatti saa herkullisen happamuuden jogurtista ja sitruunasta. Erinomainen lounas kesähelteillä ja muutenkin, osana isompaa välimerellistä kattausta.

Savulohikeitto
0

Savulohikeitto saa herkullisen makunsa klassisesta makean ja suolaisen yhdistelmästä. Makeaksi kuullotettu purjo ja suolainen kylmäsavulohi. Tämä on arjen aatelia. Lasi hyvää valkoviiniä kylkeen.

Havaijinleike
0

Juuri kun luulit että havaijinleike upposi huoltamohistorian hämärään, se palaa lautasellesi komeampana kuin koskaan! Chilimajoneesi kuuluu 2000-luvun kumppaniksi, kuin myös bataattiranskalaiset.

Kanankoivet uunissa
0

Edulliset kanankoivet tulevat näppärästi uunissa. Reippaalla maustamisella ja kunnon paahtamisella niistä saa loistavaa arkiruokaa.

Paistettu ankanrinta
0

Paistettu ankanrinta tekee vaikutuksen päivällisseuraan. Ankan rintafileen paistaminen on hyvin yksinkertainen, mutta kurinalainen prosessi. Tällä reseptillä onnistut siinä varmasti.

Nikkarin vuoka
0

Nikkarin vuoka syntyy erittäin näppärästi eilen ylijääneistä perunoista. Se kypsyy sillä aikaa kun istut saunassa ja sen jälkeen rehti suomalainen makunautinto on valmis!

Puolukkapiirakka
2

Murupohjaan tehty puolukkapiirakka maistuu mainiolle, käytitpä siihen tuoretta tai pakastettua puolukkaa.

Täytetty kukkakaali
0

Täytetty kukkakaali on helppo ja nopea tehdä. Sellaisenaan erinomainen kasvisateria, tai lisukkeena isommassa kokonaisuudessa.

Broileriperhonen
0

Broileriperhonen on leikkaustapa, jolla broilerin fileestä saadaan hyvin ohut ja näyttävän näköinen. Se marinoituu nopeasti ja on kiitollinen paistettava.

Äyriäisrisotto
0

Äyriäisrisotto on todellinen juhlaruoka merenelävien ystäville. Onneksi isoimmista marketeistamme löytyy jo sinisimpukoita tuoreena ja muita äyriäisiä vähintään pakasteina – jopa irtotavarana. Tähän oikein valittu viini kylkeen ja moni ravintola kalpenee.

Juuresmuusi
0

Syksyn tuoreesta sadosta tehty juuresmuusi käy melkein minkä tahansa liharuoan kumppaniksi. Menee myös kylmänä sellaisenaan voileivän päällä.

Lyonin kana
0

Lyonin kana on ranskalaisen bistroruoan kulmakivi. Myös etikkakanaksi kutsuttu ruoka on erittäin herkullinen ja mehukas, kun sen tekee luullisesta broilerista.

Kikhernecurry
0

Pohjoisen Intian kikhernecurry “Punjabi chole” on erittäin arvostettu ruoka ja sen variaatioita löytyy ympäri niemimaan. Reseptiin tarvittava chole masala-mausteseos kannattaa sekoittaa ja jauhaa itse. Mausteseos on myös hyvä lahjaidea.

Kesäperunasalaatti
0

Kesäperunasalaatti on kepeän maukas ja ruokaisa salaatti, jossa kesän tuoreet raaka-aineet pääsevät oikeuksiinsa.

Riisikoftat
0

Riisikoftat edustavat ns. hävikkiruokaa. Niihin on hyvä käyttää eiliseltä ylijääneet riisit. Maukas kastike sinetöi makuelämyksen.

1 2 3 9