Selataan: 60 min

Malai kofta
0

Malai kofta on intialaisten ravintoloiden ylpeys. Kotijuustosta ja perunasta pyöräytetyt pallot friteerataan ja tarjotaan upean maukkaassa kastikkeessa. Tästä ei kasvisruoka paljoa parane.

Helppo arkileipä
0

Arkileipä on nopea ja helppo pyöräyttää. Se paistuu kuumassa uunissa rapeaksi pinnalta ja ilmavaksi sisältä. Jauhojen kanssa saa käyttää mielikuvitusta.

Punajuurikeitto
0

Soseutettu punajuurikeitto on kuin samettia suussa. Punajuuren luontainen makeus kaipaa omenaviinietikkaa tasapainoksi, ja upea makuelämys on valmis.

Kasvissosekeitto
0

Hyvin maustettu ja kuohkeutettu kasvissosekeitto käy hienosti juhla-aterian avauskeitoksi, etenkin jos siihen lisätään kylmäsavulohta päälle.

Makrillimousse
0

Makrillimousse patongin päällä on vedet kielelle herauttava alkupala. Savustettua makrillia saa yleensä kalatiskistä. Jos ei löydy sieltä, niin kannattaa katsoa säilykkeet.

Parsapiirakka
0

Parsapiirakka saa hienostuneen sienen maun kantarellituorejuustosta. On suorastaan sääli, jos tämän piirakan kanssa ei tarjota lasillista hyvää Riesling-viiniä.

Tonnikalalaatikko
0

Tonnikalalaatikko vaatii tunnin uunissa, mutta valmistelut ovat yksinkertaiset. Käytä vain vastuullisesti pyydettyä tonnikalaa – ei se niin paljon kalliimpaa ole.

Sloppy-joe - hampurilainen
0

Sloppy Joe -hampurilainen on USA:n syvästä etelästä kotoisin oleva kaikkien lohturuokien “grandma”. Pihvin kypsyydestä ei tarvitse olla nyt huolissaan, koska Sloppyyn tehdään maukas ja haudutettu jauhelihakastike.

Jauhemaksapihvit
0

Jauhemaksapihvit maistuvat yleensä maksakammoisillekin. Maksan suosiosta tosin kertoo, ettei sitä oikein enää tahdo löytyä kaupasta, etenkään valmiiksi jauhettuna. Tämä asia on aika muuttaa. Nostetaan jauhemaksapihvit takaisin loistoonsa.

Laksa - nuudelikeitto
0

Laksa on nuudelikeitto Kaakkois-Aasiasta. Tässä käytetään tyypillisesti riisinuudelia. Ruoka ei tarvitse lihaa, mutta tähän voi hyvin upottaa eilisen paistin tai grillatun broilerin jämät.

Igorin kana
0

Igorin kana on kuin kaikki hyvä slaavilaisesta keittiöstä yhdelle pannulle laitettuna. Tomaattia, paprikaa ja smetanaa. Ei näillä voi epäonnistua.

Bouillabaisse
0

Bouillabaisse on Etelä-Ranskan köyhien kalastajien kalakeitto, jonka salaisuus piilee liemessä. Kalastajille jäi vain kalan perkeet käytettäväksi, mutta mikä liemi siitä tuleekaan!

Turkkilainen pizza - lahmacun
0

Lahmacun on turkkilainen jauhelihapizza – tehty luonnollisesti karitsasta tai lampaasta. Sen täyte on mehevän mausteinen ja reunat käännetty, joten se on myös helppo syödä sormineen.

Nizzan salaatti
0

Nizzan salaatti on klassikko Välimereltä. Versioita on lukemattomia, eikä kukaan voi enää varmuudella sanoa mikä oli “aito ja alkuperäinen”. Tämän reseptin kapriksista tehdyn salaatinkastikkeen kanssa ollaan varmasti hyvin lähellä.

Hapankaalipiirakka
0

Suolaisen makea hapankaalipiirakka maistuu taivaalliselle hyvän makkaran ja oluen kanssa. Saunaillan ruokaa parhaimmillaan.

Kukkakaaliwingsit
0

Kukkakaaliwingsit saavat rapean kuoren, kun laitat taikinaan kikherneistä tehtyjä gram-jauhoja. Piparjuurella maustetun dippikastikkeen kanssa nämä vegesiivet maistuvat upealle.

Tillimakaroni
0

Vaasalaisissa pitserioissa hitiksi noussut tillimakaroni on jotain, jota kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti. Hiukan majoneesia kylkeen ja tämähän on kaikessa outoudessaan yllättävän hyvän makuista.

Metsämiehen pyttipannu
0

Metsämiehen pyttipannu kelpaa vaikka juhliin. Poronkäristysliha on ensimmäinen vaihtoehto – tosin arvokasta. Karvalakkimallin voi tehdä myös riistakäristyksestä, joka tyypillisesti on Uudessa-Seelannissa kasvatettua saksanhirveä, eli yhtä vähän riistaa kuin porokin.

Mantelikala
0

Mantelikala on tuttu kouluruoka. Sen kun tekee oikealla tavalla, niin huomaa, miten upeaa ruokaa pakasteseitistä voi saada. Seiti on myös kiitettävän edullista.

Possuvartaat ja Pebre-salsaa
0

Possuvartaat maukkaan Pebre-salsan kanssa vie makumatkalle Chilen jylhiin maisemiin. Grillikesän parhaimmistoa, toisaalta tämä onnistuu myös uunissa varsin mainiosti.

Sitruunamuffinssit
0

Pirteän makuiset sitruunamuffinssit sulavat suussa kahvipöydässä. Muffinssit ovat varsin helppotekoisia ja ne kestävät myös pakastamista, eli tee kunnon potti kerralla.

Porsaanselykset kolmella kaalilla
0

Sisäfileestä tehdyt porsaanselykset, kaalilisuke sekä kaalin liemestä keitetty kastike ovat kuin saksalaisen huippuravintolan menusta otettu. Smetana taittaa kastikkeen hapokkuuden upealla tavalla. Mahtava annoskokonaisuus.

Saksalainen makkarapata
0

Saksalainen makkarapata eli “eintopf” on yksinkertainen ja herkullinen ruoka. Lyöt vain kaikki ainekset pataan ja reilun puolen tunnin päästä nautitaan. Saksalaisen Rieslingin, Silvanerin tai oluen kanssa.

Kalapullat
0

Pakasteseistä syntyy yllättävän hyvät kalapullat. Näitä kannattaa jauhaa ja paistaa kerralla koko pellillinen ja laittaa pakkaseen. Einespullat kalpenevat rinnalla komeasti.

Lohipyörykät
0

Lohipyörykät tulee liian usein ostettua eineksenä. Tuoreesta kalasta itse tehtynä tämäkin ruoka on kuin toisesta ulottuvuudesta.

välimeren-perunat
0

Välimeren perunat sisältävät kaikkia niitä upeita etelän makuja, joita kaiholla kaipailee räntäsateessa; valkosipulia, viiniä ja tuoreita yrttejä.

Kalapihvit
0

Kalapihvit syntyvät pakasteseistä tai jos ahti on suonut antejaan, niin muukin kiinteälihainen kala käy. Lahna on myös nousemassa oleva trendikala.

Palermon pasta
0

Palermon pasta on kouluruokalan suosikkeja. Se on näppärä vuokaruoka tehdä; kasaa ainekset ja lyö uuniin.

1 2 3 8