Selataan: 30 min

Kana-kesäkurpitsakastike
0

Kermainen kastike, jossa broilerinsuikaleita ja kesäkurpitsaa. Hieman terävästi maustettu, mutta makua pehmennetty aprikoosihillolla ja appelsiinimehulla.

Punakaalisalaatti
0

Punakaalisalaatti on etenkin maksaruokien kyljessä vertaansa vailla. Happamat elementit, kuten puolukka ja jogurtti antavat tälle herkulle lopullisen silauksen.

Piirakkapohja - suolainen
0

Suolainen piirakkapohja onnistuu näppärästi koneella tai miksei myös käsipelillä. Pohjaa voi varioida mieleisekseen vaihtamalla jauhojen suhdetta. Ruista enemmän sienille ja riistalle. Vehnää enemmän juustolle jne.

Paistettu lohi
0

Paistettu lohi on simppeli juttu tehdä oikein, mutta tiettyä kurinalaisuutta se vaatii. Hyvä risotto pohjalla kruunaa ravintolatasoisen annoksen.

Meksikonpata
0

Meksikonpata tarjoaa oivallisen loppusijoituspaikan eiliselle riisin lopulle. Tämä on vähälihaista hävikkiruokaa parhaimmillaan.

Valkosipulikana
0

Valkosipulikana eli “garlic chicken” on intialaisten ravintoloiden kestosuosikki. Lempeän makuinen, tuhdilla valkosipulilla aateloitu curry vie kielen menneessään.

Kattilalasagne
1

Oikopolku onneen! Kattilalasagne sisältää kaikki ne hyvät maut, jotka ovat tavallisessa lasagnessa. Työmäärä, valmistumisaika ja tiski tippuvat puoleen.

Porkkakeitto
0

Porkkanakeitto saa upean aromikirjon aasialaisista aineksista. Inkivääriä, kookosta ja chiliä. Näillä lämpenee mukavasti ja flunssakin saattaa parantua.

Uunifetapasta
1

Uunifetapasta on nopeasti noussut uudeksi hittireseptiksi. Alunperin Liemessä-blogin kynästä lähteneessä kasvisreseptissä yhdistyy kivasti fetan täyteläisyys ja tomaatin makeus. Äläkä säästele oliiviöljyssä.

Pappilan hätävara
0

Pappilan hätävara on aikojen saatossa nähnyt monta versiota. Alkuperäinen idea kuitenkin on tehdä kaapin perukoilta löytyvistä aineksista nopeasti erinomainen jälkiruoka.

kana-kadai
1

Kana-kadai löytyy intialaisen ja nepalilaisen ravintolan listalta monella muullakin nimellä; Kadhai tai kanaa Karahi, joka viittaa enemmänkin Pakistaniin ja Karachin kaupunkiin. Sama se. Erinomainen kana-curry tässä on.

Raikas kurkkusalaatti
0

Raikas kurkkusalaatti syntyy tuoreen kurkun ja aromaattisen fenkolin yhdistelmänä. Tämä on loistava sivusalaatti esimerkiksi grillatun kanan kanssa. Käy myös Aasiaan vivahtavan hampurilaisen välissä.

Köyhat ritarit
0

Köyhät ritarit ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan erinomainen jälkkäri ruokahävikin vähentämiseen. Yleensä aina on kaapissa eilistä leipää, maitoa ja kananmuna.

Sinappi
0

Sinapin tekeminen on niinkin vaikeaa, että laitat ainekset kattilaan, vispaat ja kiehautat. Variointimahdollisuuksia makujen suhteen on loputtomasti.

Panang curry
0

Panang curry saa kermaisen olemuksensa kookosmaidosta ja rapeutta suolapähkinöistä. Lempeä curryn lämpö yhdistettynä ruokosokeriin. Yllättävän helppo aasialainen herkkuruoka.

Tonnikalamunakas
0

Herkullinen tonnikalamunakas saa lisälämpöä pienestä tujauksesta chiliä, jota puolestaan taittaa sipulin ja ketsupin makeus. Mahtavan maistuva ja nopea ruoka arkeen.

Munavoi
0

Munavoi kuuluu tietysti ensisijaisesti karjanpiirakan päälle, mutta testaa sitä luovasti muuallakin. Lihaisan patongin välissä tai uuniperunan kanssa.

Shaksuka
0

Trendikäs aamiainen/brunssi shaksuka tulee Lähi-Idästä. Mausteina muun muassa jeeraa eli jauhettua juustokuminaa. Jos pekoni ja nakit alkaa kyllästyttää, niin laita tällä aamu käyntiin.

Juustokeitto
0

Lempeä juustokeitto lämmittää pakkaspäivänä ja maistuu kesälläkin. Käytä Emmentalia tai mielikuvitustasi. Hävikin torjumiseen myös erinomainen resepti.

Crostinit
0

Crostinit ovat näyttäviä italialaisia alkupalaleipiä. Tässä ne saavat skandinaavisen kala-perunatäytteen, mutta vaihtoehtoja on niin paljon kuin mielikuvitus antaa myöden. Crostineilla saat myös juhliin näyttävän aloituksen.

Tomaattikeitto
0

Tomaattikeiton salaisuus on paahdetut sipulit ja tarpeeksi oliiviöljyä, joka tukevoittaa keiton suutuntumaa. Rapsakan leivän kanssa aivan mahdottoman hyvää.

Siskonmakkarapihvit
0

Siskonmakkarapihvit ovat edullisia ja oikeiden lisukkeiden kanssa niistä saa aivan mahtavaa bistrotyylistä ruokaa. Kuin Ylivieska kohtaisi Lyonin sulassa sovussa.

Mifu-pasta
0

Mifu-pasta saa makua pecorinosta, sitruunasta ja paahdetusta tomaatista. Jos et tiedä mitä mifu on, niin ajattele sitä isompirakeisena raejuustona. Ne on näitä nykyajan ruokavillityksiä.

Broilerikastike
0

Broilerikastike saa upean aasialaisen vivahteen, kun käytät jogurttia kerman sijasta kastikkeen tekemiseen. Tämä nopea herkkuruoka on arjen pelastaja.

Nuudeliwokki
0

Nuudeliwokki on nopea ruoka arjen kiireisiin. Tässä reseptissä se tehdään possusta, kaalisuikaleesta ja tietysti nuudelista. Maukkaan kastikkeensa ansiosta siihen saadaan mukavan lämmintä ja makeaa sävyä.

Malesialainen kalacurry
0

Malesialainen kalacurry on täynnä ananaksen makeutta, chilin lämpöä ja kookoksen kermaisuutta. Voit tehdä sen oikeastaan mistä vain vaaleasta ja kiinteälihaisesta kalasta.

Malesialainen kanakastike
2

Malesialainen kanakastike on täynnä tropiikin makuja; makeaa kookosta ja chilin lämpöä. Kastike on hyvin ohutta, kuin keittoa, jota voi syödä parhaiten lusikalla.

Suppilovahverokastike
0

Suppilovahverokastike sopii arkeen ja juhlaan. Nauti sellaisenaan keitettyjen perunoiden kanssa tai laita jauhelihapihvin päälle. Miten vaan, aina erinomaista.

Makkarakupit
0

Makkarakupit ovat taattua 80-lukua. Luonnonsuoleen tehtyä berliininmakkaraakin on vielä saatavilla. Sitä tarvitaan, jotta makkarasta muodostuu kuppi uunissa.

Sipulipihvi
0

Sipulipihvi on nopeaa arkiruokaa jauhelihasta. Onnistuneen reseptin salaisuus piilee sipulin oikeaoppisessa kuullottammisessa, joka korostaa sipulin luontaisen makeuden.

1 2 3 4 13