Selataan: 30 min

Bambukanaa
0

Bambukanaa on varsin ekologinen resepti. Bambu kasvaa nimittäin metrin päivässä eli raaka-ainetta ainakin riittää! Tämä on usein kiinalaisissa ravintoloissa tarjolla ja hyvää on kuin mikä.

Savukalaleipä
0

Saaristolaisleipä on makean maltainen herkku, josta syntyy esimerkiksi tämä savukalaleipä. Tallinnassa jos käy niin tätä kannattaa tuoda reilummin ja pakastaa – hintaero suomeen on valtava.

Baijerilainen perunasalaatti
0

Perunasalaatti tulee maailmalta monessa muodossa. Baijerilaisessa versiossa on reippaasti hapokkuutta valkoviinietikasta ja rasvaa majoneesista. Yllättäen erinomaista juuri oluen ja makkaran kanssa!

Sitruunarisotto
2

Raikas sitruunarisotto on mukavan täyttävä lisuke esimerkiksi lohiruoalle. Se tulee näppärästi ja nopeasti paistinpannulla.

Massaman-curry
2

Massaman curry sopii suomalaiselle hyvin. Siinä kun on perunaakin! Jauha currytahna itse tai osta kaupasta valmiina.

Italialainen risotto
4

Italiassa risotto tarkoittaa upeaa, koostumukseltaan valuvaa herkkua, jossa laadukkaat lisukkeet. Panosta oikeaan risottoriisiin.

0

Chow mein-nuudelit ovat kiinalaisten makaronilaatikkoa, jota syödään aina kun muutakaan ei keksi. Ja hyvää se onkin kun tekee maistuvan kastikkeen kaveriksi ja käyttää hyvälaatuisia nuudeleita.

Paistettu Halloum
0

Halloum juusto tulee Kyprokselta ja on koostumukseltaan sen verran tukeva, että sitä voi huoletta paistaa.

4

Jos kaapista löytyy pestoa, sieltä saa myös aterian – vaikka nopean pestopastan. Siksi kannattaakin tehdä iso satsi ja pakastaa tätä herkkua. Pesto säilyy hyvänä pakkasessa kuukausia.

Salmorejo
0

Salmorejo on gazpacho-keiton tukevampi serkku. Sen pehmeän koostumuksen salaisuus piilee kananmunankeltuaisessa, joka tekee keitosta majoneesipohjaisen.

Quesadillat
0

Nämä lättyset kelpaisivat vaikka Zorrolle. Quesadillat ovat erinomaisen näppärä ruoka noutopöytään tai retkelle mukaan otettaviksi. Sombrerot päästä ja syömään.

0

Tomaatti-mozzarellasalaatti on klassinen Italialainen alkuruoka. Tähän kun saat vielä jostain oman maan makeita tomaatteja niin elämys on vailla vertaa.

Katkarapuriisi
0

Näppärä aasialainen arkiruoka, jonka ainekset löytyvät lähikaupastakin! Karkarapuriisin voi jättää mehukkaaksi.

Jalapeno-possu
0

Tämä ruoka on todella nopea ja helppo tehdä – vaikka mökillä muurinpohjapannulla. Vaivattomuudesta huolimatta jalapeno-possu vie kaikilta jalat alta. Varaa riittävästi viiniä tai olutta koska tulisuutta kuuluu olla.

Coleslaw
0

Coleslaw eli kaalisalaatti on taattua USA -tavaraa. Grillijuhlissa se raikastaa ribbsit. Nykyisissä laadukkaissa hampurilaispaikoissa se on burgerin vakiokylkiäinen. Yksinkertainen ja monikäyttöinen sivusalaatti.

Hapanimeläkastike
0

Kiinalaisten hapanimeläkastike kannattaa opetella ulkoa. Sen jälkeen voit tehdä juuri niin herkullisia ruokia, kuin siinä lähikiinalaisessa on tarjolla ja jättää kaupan valmiit purkit hyllyyn.

Kiinalaiset dipit
0

Erilaiset dipit ovat kiinassa edustettuna arkiateriallakin. Ne siivittävät erilaiset frittipalat ja kääryleet täysin uusiin sfääreihin.

Chana masala
0

Chana masala on kikhernecurry, joka keitetään kastikkeeksi tomaatin ja tuhdin chilin kanssa. Oma säväys tulee happamasta tamarindista.

Kana-pähkina korma
4

Korma on rikas ja makea, kookoksen makuinen curry Goan osavaltiosta. Siinä on hedelmäisyyttä, kermaisuutta eikä se ole kovinkaan tulinen. Lapsetkin pyytävät tätä lisää.

Mausteinen couscous
0

Couscous on peduiinin peruseväs leirinuotiolla. Oikeilla tilpehööreillä loistava ruoka sellaisenaan mutta toimii hyvin myös lihaisan taginen kaverina.

Porkkanadippi
0

Hieman tulinen ja hunajan ansiosta hennon makea dippi. Erinomainen pikantti lisä meze-pöydässä.

Vitello tonnato
0

Klassinen alkuruoka Italiasta, jossa yhdistellään lihaa ja kalaa. Vitello tonnato säväyttää heti illallisen alkuun. Piste kokin hattuun on varma.

Tsatsiki
0

Välimerenmaissa paljon käytetty tsatsiki on jogurttikastike, joka raikastaa ja lievittää mausteisen ruoan poltetta. Tsatsiki kannattaa tehdä päivää tai paria ennen jääkaappiin, niin sen valkosipulisen pehmeä aromi pääsee oikeuksiinsa.

Korsikan salaatti
0

Tuulahdus välimerta tonnikalan ystäville. Korsikan salaattiin tehdään raikas ja kepeä kastike kermaviilistä.

Curry-dippi
0

Tämä dippi on parhaimmillaan saksalaisen Bratwurstin kaverina. Mitä tulisempana, sitä parempi. Korvaa sinapin komeasti.

0

Muutama ruokaklassikko kannattaa opetella ulkomuistista, punaviinikastike on yksi niistä. Viiniksi kannattaa valita notkea ja hedelmäinen tuote, esimerkiksi Argentiinan hyllystä.

Haudutettu hapankaali
2

Sauerkraut uber alles. Suomessa aliarvostettu hapankaali on parhaimmillaan haudutettuna grillilihan ja makkaran kaverina.

Sipulidippi
0

Helppo ja nopea laittaa. Tasoittaa mukavasti mausteisemmat maut sekä elävöittää perunat uusiin sfääreihin.

1 11 12 13 14