Selataan: 30 min

Penne amatricana
0

Penne amatricana on sieltä mausteisemmasta päästä italialaisia pastoja. Pekoni antaa täyteläisen säväyksen ja pastan keitinvedestä tulee ruokaan mehukkuutta. Nopea ja helppo peruspasta.

Broccolini-pasta
0

Broccolini tuli rytinällä kauppoihin. Se on parsakaalin ohutvartinen serkku ja erinomaisen maukas lisä – esimerkiksi tähän upeaan pastaa, jossa raikkautta tuo sitruuna ja täyteläisyyttä mozzarella.

Linssikeitto
0

Linssikeitto on terveellistä kasvisruokaa. Herkullista makua siihen saa, kun maustaa keiton oikeaoppisesti; suolaa, makeutta ja hapokkuutta.

Mojokastike
0

Mojokastike on Kanarian saarilta lähtöisin oleva lisuke, jota yleensä tarjoillaan ryppyperunoiden lisukkeena. Erittäin hyvä lisä myös grillipyödässä. Mojon voi tehdä punaisena tai vihreänä versiona.

Tomaattileivät
0

Tomaattileivät eli espanjaksi “Pan con tomate” on suosittu aamiainen. Toki sitä löytyy myös illallisravintoloiden alkupalalistalta. Todella nopea tehdä ja hyvää vaihtelua pekonille ja munille.

Vaniljainen puolukkarahka
0

Puolukkarahka saa ihanan trooppisen säväyksen vaniljasta, joka sopii tähän makupalettiin täydellisesti. Pohjolan kohtaaminen tropiikin kanssa saa herkimmätkin hapannaamat hymyhuulille.

Munakokkeli
0

Mehukas munakokkeli syntyy kun tekee kaikessa rauhassa. Sokerin ja suolan yhdistelmä antaa tähän aamiaisruokaan ainutlaatuisen makuelementin.

Lihapullavuoka
0

Lihapullavuoka on esimerkki siitä, mitä marketin eineksistä voi saada aikaan tuunaamalla. Vapaapäivän ruoka tehdään tietysti itse alusta loppuun.

Pirtelö
0

Pirtelö on erinomainen valinta burgerin kylkeen, jos olut ei syystä tai toisesta ole vaihtoehto. Pirtelö on nopea surauttaa ja makujen kanssa vain mielikuvitus on rajana.

Vermisellisalaatti
0

Itämainen vermisellisalaatti on upean raikas ja monikäyttöinen. Se on näppärä ottaa mukaan myös piknikille.

Pinaattimuhennos
0

Kermainen pinaattimuhennos sopii loistavasti mm. kalapullien tai leivitetyn porsaanleikkeen kylkeen.

Lehtipihvi
0

Lehtipihvin nuijimisen voi ottaa liikuntatreeninä. Huolellinen paukutus palkitaan mahtavalla makunautinnolla.

Pasta Alfredo
0

Pasta Alfredo on tyyppiesimerkki italialaisen ruoan nerokkuudesta. Tarvitset muutaman raaka-aineen ja erinomainen ruoka on hetkessä valmis. Kuten aina, panosta raaka-aineiden laatuun.

Rieskalaiset
0

Rieskalaiset on kuin porilaiset vietynä keskemmälle Suomea. Näppärää, nopeaa ja maistuvaa arkiruokaa. Maistuu myös juhlien jälkeen taivaalliselle.

Jeerariisi
0

Jeerariisi syntyy, kun kypsennetään riisi pannulla ja se maustetaan kuminalla. Tällä saa uuden säväyksen intialaisten curryjen kanssa tarjottavaan lisäkeriisiin.

Kiinankaalisalaatti
0

80-luvun hämärästä tähän päivään nostettu kiinankaalisalaatti saa makeutta kurpitsapikkelsistä ja kylkeen sille tehdään upea majoneesipohjainen kastike. Tämä muuten maistuu melkein minkä kanssa tahansa.

Palak paneer
0

Palak paneer eli pinaattia sekä kotijuustoa löytyy jokaisen intialaisen ja nepalilaisen ravintolan listoilta. Erittäin helppo onnistua myös kotona. Kotijuusto antaa tähän curryyn mukavaa täyteläisyyttä.

Juustokastike
0

Oikeaoppinen juustokastike syntyy valkoviinistä ja maukkaasta juustosta. Tähän voi valikoida tarkoitukseen ja mieltymyksiin sopivaa: Appenzelleriä possun leikkeelle tai Goudaa lohelle.

Vihersalaatti
0

Vihersalaatti ei ole rakettitiedettä. Onnistuminen riippuu tottakai tuoreista raaka-aineista ja oliiviöljyn laadusta. Kunnon oliiviöljy antaa tälle sen viimeisen, mausteisen ja hedelmäisen säväyksen, jota salaatti kaipaa.

Pad-thai - paistetut nuudelit
0

Pad thai eli paistetut riisinuudelit ovat tarjolla joka ikisessä kadunkulmassa Bankokissa. Jokaisella keittiöllä on tietysti oma reseptinsä. Tähän voi hyvin käyttää myös eilisen broilerin jämiä tai muuta ylijäänyttä lihaa.

Persikkarahka
0

Persikkarahka on etenkin persikoiden satokaudella suositeltavaa herkkua. Nykyään marketista löytyy myös erinomaisia persikkasoseita, joilla saa upeaa sävyä annokseen. Nopeaa ja helppoa jälkiruokaa – myös arkeen.

Kana-kesäkurpitsakastike
0

Kermainen kastike, jossa broilerinsuikaleita ja kesäkurpitsaa. Hieman terävästi maustettu, mutta makua pehmennetty aprikoosihillolla ja appelsiinimehulla.

Punakaalisalaatti
0

Punakaalisalaatti on etenkin maksaruokien kyljessä vertaansa vailla. Happamat elementit, kuten puolukka ja jogurtti antavat tälle herkulle lopullisen silauksen.

Piirakkapohja - suolainen
0

Suolainen piirakkapohja onnistuu näppärästi koneella tai miksei myös käsipelillä. Pohjaa voi varioida mieleisekseen vaihtamalla jauhojen suhdetta. Ruista enemmän sienille ja riistalle. Vehnää enemmän juustolle jne.

Paistettu lohi
0

Paistettu lohi on simppeli juttu tehdä oikein, mutta tiettyä kurinalaisuutta se vaatii. Hyvä risotto pohjalla kruunaa ravintolatasoisen annoksen.

Meksikonpata
0

Meksikonpata tarjoaa oivallisen loppusijoituspaikan eiliselle riisin lopulle. Tämä on vähälihaista hävikkiruokaa parhaimmillaan.

Valkosipulikana
0

Valkosipulikana eli “garlic chicken” on intialaisten ravintoloiden kestosuosikki. Lempeän makuinen, tuhdilla valkosipulilla aateloitu curry vie kielen menneessään.

Kattilalasagne
1

Oikopolku onneen! Kattilalasagne sisältää kaikki ne hyvät maut, jotka ovat tavallisessa lasagnessa. Työmäärä, valmistumisaika ja tiski tippuvat puoleen.

1 2 3 13