Selataan: 30 min

Pasta Alfredo
0

Pasta Alfredo on tyyppiesimerkki italialaisen ruoan nerokkuudesta. Tarvitset muutaman raaka-aineen ja erinomainen ruoka on hetkessä valmis. Kuten aina, panosta raaka-aineiden laatuun.

Rieskalaiset
0

Rieskalaiset on kuin porilaiset vietynä keskemmälle Suomea. Näppärää, nopeaa ja maistuvaa arkiruokaa. Maistuu myös juhlien jälkeen taivaalliselle.

Jeerariisi
0

Jeerariisi syntyy, kun kypsennetään riisi pannulla ja se maustetaan kuminalla. Tällä saa uuden säväyksen intialaisten curryjen kanssa tarjottavaan lisäkeriisiin.

Kiinankaalisalaatti
0

80-luvun hämärästä tähän päivään nostettu kiinankaalisalaatti saa makeutta kurpitsapikkelsistä ja kylkeen sille tehdään upea majoneesipohjainen kastike. Tämä muuten maistuu melkein minkä kanssa tahansa.

Palak paneer
0

Palak paneer eli pinaattia sekä kotijuustoa löytyy jokaisen intialaisen ja nepalilaisen ravintolan listoilta. Erittäin helppo onnistua myös kotona. Kotijuusto antaa tähän curryyn mukavaa täyteläisyyttä.

Juustokastike
0

Oikeaoppinen juustokastike syntyy valkoviinistä ja maukkaasta juustosta. Tähän voi valikoida tarkoitukseen ja mieltymyksiin sopivaa: Appenzelleriä possun leikkeelle tai Goudaa lohelle.

Vihersalaatti
0

Vihersalaatti ei ole rakettitiedettä. Onnistuminen riippuu tottakai tuoreista raaka-aineista ja oliiviöljyn laadusta. Kunnon oliiviöljy antaa tälle sen viimeisen, mausteisen ja hedelmäisen säväyksen, jota salaatti kaipaa.

Pad-thai - paistetut nuudelit
0

Pad thai eli paistetut riisinuudelit ovat tarjolla joka ikisessä kadunkulmassa Bankokissa. Jokaisella keittiöllä on tietysti oma reseptinsä. Tähän voi hyvin käyttää myös eilisen broilerin jämiä tai muuta ylijäänyttä lihaa.

Persikkarahka
0

Persikkarahka on etenkin persikoiden satokaudella suositeltavaa herkkua. Nykyään marketista löytyy myös erinomaisia persikkasoseita, joilla saa upeaa sävyä annokseen. Nopeaa ja helppoa jälkiruokaa – myös arkeen.

Kana-kesäkurpitsakastike
0

Kermainen kastike, jossa broilerinsuikaleita ja kesäkurpitsaa. Hieman terävästi maustettu, mutta makua pehmennetty aprikoosihillolla ja appelsiinimehulla.

Punakaalisalaatti
0

Punakaalisalaatti on etenkin maksaruokien kyljessä vertaansa vailla. Happamat elementit, kuten puolukka ja jogurtti antavat tälle herkulle lopullisen silauksen.

Piirakkapohja - suolainen
0

Suolainen piirakkapohja onnistuu näppärästi koneella tai miksei myös käsipelillä. Pohjaa voi varioida mieleisekseen vaihtamalla jauhojen suhdetta. Ruista enemmän sienille ja riistalle. Vehnää enemmän juustolle jne.

Paistettu lohi
0

Paistettu lohi on simppeli juttu tehdä oikein, mutta tiettyä kurinalaisuutta se vaatii. Hyvä risotto pohjalla kruunaa ravintolatasoisen annoksen.

Meksikonpata
0

Meksikonpata tarjoaa oivallisen loppusijoituspaikan eiliselle riisin lopulle. Tämä on vähälihaista hävikkiruokaa parhaimmillaan.

Valkosipulikana
0

Valkosipulikana eli “garlic chicken” on intialaisten ravintoloiden kestosuosikki. Lempeän makuinen, tuhdilla valkosipulilla aateloitu curry vie kielen menneessään.

Kattilalasagne
0

Oikopolku onneen! Kattilalasagne sisältää kaikki ne hyvät maut, jotka ovat tavallisessa lasagnessa. Työmäärä, valmistumisaika ja tiski tippuvat puoleen.

Porkkakeitto
0

Porkkanakeitto saa upean aromikirjon aasialaisista aineksista. Inkivääriä, kookosta ja chiliä. Näillä lämpenee mukavasti ja flunssakin saattaa parantua.

Uunifetapasta
1

Uunifetapasta on nopeasti noussut uudeksi hittireseptiksi. Alunperin Liemessä-blogin kynästä lähteneessä kasvisreseptissä yhdistyy kivasti fetan täyteläisyys ja tomaatin makeus. Äläkä säästele oliiviöljyssä.

Pappilan hätävara
0

Pappilan hätävara on aikojen saatossa nähnyt monta versiota. Alkuperäinen idea kuitenkin on tehdä kaapin perukoilta löytyvistä aineksista nopeasti erinomainen jälkiruoka.

kana-kadai
1

Kana-kadai löytyy intialaisen ja nepalilaisen ravintolan listalta monella muullakin nimellä; Kadhai tai kanaa Karahi, joka viittaa enemmänkin Pakistaniin ja Karachin kaupunkiin. Sama se. Erinomainen kana-curry tässä on.

Raikas kurkkusalaatti
0

Raikas kurkkusalaatti syntyy tuoreen kurkun ja aromaattisen fenkolin yhdistelmänä. Tämä on loistava sivusalaatti esimerkiksi grillatun kanan kanssa. Käy myös Aasiaan vivahtavan hampurilaisen välissä.

Köyhat ritarit
0

Köyhät ritarit ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan erinomainen jälkkäri ruokahävikin vähentämiseen. Yleensä aina on kaapissa eilistä leipää, maitoa ja kananmuna.

Sinappi
0

Sinapin tekeminen on niinkin vaikeaa, että laitat ainekset kattilaan, vispaat ja kiehautat. Variointimahdollisuuksia makujen suhteen on loputtomasti.

Panang curry
0

Panang curry saa kermaisen olemuksensa kookosmaidosta ja rapeutta suolapähkinöistä. Lempeä curryn lämpö yhdistettynä ruokosokeriin. Yllättävän helppo aasialainen herkkuruoka.

Tonnikalamunakas
0

Herkullinen tonnikalamunakas saa lisälämpöä pienestä tujauksesta chiliä, jota puolestaan taittaa sipulin ja ketsupin makeus. Mahtavan maistuva ja nopea ruoka arkeen.

Munavoi
0

Munavoi kuuluu tietysti ensisijaisesti karjanpiirakan päälle, mutta testaa sitä luovasti muuallakin. Lihaisan patongin välissä tai uuniperunan kanssa.

Shaksuka
0

Trendikäs aamiainen/brunssi shaksuka tulee Lähi-Idästä. Mausteina muun muassa jeeraa eli jauhettua juustokuminaa. Jos pekoni ja nakit alkaa kyllästyttää, niin laita tällä aamu käyntiin.

Juustokeitto
0

Lempeä juustokeitto lämmittää pakkaspäivänä ja maistuu kesälläkin. Käytä Emmentalia tai mielikuvitustasi. Hävikin torjumiseen myös erinomainen resepti.

Crostinit
0

Crostinit ovat näyttäviä italialaisia alkupalaleipiä. Tässä ne saavat skandinaavisen kala-perunatäytteen, mutta vaihtoehtoja on niin paljon kuin mielikuvitus antaa myöden. Crostineilla saat myös juhliin näyttävän aloituksen.

Tomaattikeitto
0

Tomaattikeiton salaisuus on paahdetut sipulit ja tarpeeksi oliiviöljyä, joka tukevoittaa keiton suutuntumaa. Rapsakan leivän kanssa aivan mahdottoman hyvää.

1 2 3 12