Vaelsa – italialaista Kauppatorilla

0

Kauppatorille 2015 siirtynyt Vaelsa on nyt tavallaan kaksi ravintolaa; katutason Taverna Vaelsa ja yläkerran fiinimpi ristorante. Tavernan lounaalla paistellaan pizzaa ja pyöritellään pastaa.

Lounasajan loppumetreillä tavernassa on varsin hiljaista. Siihen nähden kovin nihkeä tarjoilu. Ei edes vettä tullut pöytään. Kiireestä se ei ainakaan johtunut. Ehkä mobiili-Facebook oli mielenkiintoisempi kuin maksava asiakas? Diavola-pizzaa tulemaan, piipperi pöytään ja alkusalaatin kimppuun.

Vaelsan lounaalla alkusalaattipöydässä on muutakin kuin tukkutavaraa.

Alkusalaattipöydässä on varsin perinteiset antimet, tosin eilisen jämistäkin oli jotain vaivauduttu laittamaan; jonkinlaista hernepannukakkua, joka oli yllättävän hyvää. Oliivit tasokkaita.

Vaelsan lounaspizza on reippaan kokoinen

Vartin päästä piipperi sirisee ja tiskille ilmestyy varsin reilu kiekko. Pohja on ohut ja rapsakka, reunukset ovat ilmavat – kiitos kolmen päivän taikinan nostatuksen. Vaelsan pizza edustaa roomalaista tyyliä. Herkullista ja pikanttia salamia riittävästi. Juusto ei ole ihan sulanut keskeltä? Hyvän makuinen tomaattikastike.

Vaelsan lounaspizzasta lähtee nälkä.

Nykyään paremmissa pizzerioissa luotetaan jopa elävään kiviuuniin, mutta Vaelsassa paistellaan edelleen sähköllä – varsin kelvollisella lopputuloksella. Pizza on parempaa keskitasoa, etenkin tähän hintaan ja tässä osoitteessa.

Varsinaisia lounasviinejä ei löydy, mutta tarjoilija suositteli maltillisesti hinnoiteltua talon viiniä juomaksi pizzan kanssa. 12 cl / 7,50€ jättää vielä toiveita vieläkin maltillisempaan. Viini itsessään nuori ja hedelmäinen, veikkaisin Dolcettoa. Ei ihan alimmalta hyllyltä kuitenkaan ja menihän se pizzan kanssa ihan kivasti.

Kauppatorin turistialueen pakollinen italialainen voisi olla enemmänkin rahat-pois -tyyliin, mutta Vaelsa haluaa selvästi myös kanta-asiakkaita. Palveluasenteesta huolimatta Vaelsa ansaitsee toisenkin käynnin.

Lounas n. 12-16€

www.vaelsa.fi

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi