Triplan ravintolat kutsuvat Pasilaan

0

Mall of Tripla on auennut ja sen myötä Helsinki on saamassa noin 70 uutta ravintolaa. Mukaan mahtuu ruokaa ympäri maailman, heiluva sieni ja tottakai tonnin samppanjaa. Tästä päivittyvästä artikkelista löytyy tärpit Pasilan valloitukseen.

Jos olet ajatellut meneväsi Helsinkiin syömään ja juomaan hyvin, Pasilan kaupunginosa on ollut todennäköisesti viimeisenä listalla. Vanhan aseman Nellu pub oli ainoa lähistöllä sijaitseva paikka, josta löytyi olutvalikoimaa edes auttavasti. Erilaisia lounasruokaloita ja rasvaroiskeläppiä on läiskitty sinne tänne kivijalkoja, mutta mistään huikeista ruokaseikkailuista ei ole voinut puhua.

Mall of Triplan avaamisen myötä tilanne on muuttunut – jopa radikaalissa mittasuhteessa. Triplaan avautuu jopa 70 erilaista ruokapaikkaa ja baaria (yllättävän moni ovi vielä avaamisen jälkeisillä viikoilla kiinni). On päivän selvää, että näin massiivinen määrä sihtaa ensimmäisen vuoden aikana jyvät akanoista. Mitkä paikoista jäävät elämään, sen aika näyttää.

Triplan ravintolat ovat sekoitus uutta ja vanhaa

Vanhoja ja aloittavia ketjuravintoloita on suurin osa. Etenkin jälkimmäisistä suositeltavia löytyy paljonkin: Onam (vietnamilaista), Story (bistro+viini), Capperi (napolilainen pizza) ja Friends & Brgrs (premium burgerit). Tarjonta ei kuitenkaan jää näihin. Kazakstan-arkkitehtuuria ihannoivan kolossin syövereistä löytyy mielenkiintoisia paikkoja ruokaa, olutta ja viiniä arvostaville kävijöille.

Triplan ravintolat ovat pääsääntöisesti auki silloin kuin kauppakeskus on auki. Ehkä tästä syystä kovin moni ei ole alkanut tekemään varsinaista lounaslistaa, vaan sama ruokalista pätee niin päivällä kuin illallakin. Lounassetelin hintaisia lounaspaikkoja löytyy kuitenkin hajallaan ympäri ostoskeskusta.

Market Zoo - Tripla
Alakerran Market Zoo on melko pimeä paikka. Katto näyttää sille, että täällä voisi kuvata B-luokan avaruuselokuvan. Ainakaan vielä ei “kauppahallimainen” tunnelma tule ensimmäisenä mieleen.

Market Zoo eli Triplan ruokatori

Kahdella hissillä tai muutamien hajasijoitettujen liukuportaiden jälkeen laskeudutaan pimeälle ruokatorille, joka on nimetty jostain syystä; Market Zoo. Ensimmäisenä silmään paistava Class Ohlsonin logo ei vielä herauta vettä kielelle.

Melko tukkoisesta, muutaman ravintolan kompleksista löytyy mm. keittoannoksia ja pokekulhoja. Libanonilaista snackia tarjoilee Falafel box. Japanilainen ramen & gyoza -ravintola Tokumaru tietää, että liemessä on ramenin salaisuus. Kaupungin parhaita omalla alallaan.

Yksi luomuvihannesmyyjä on ravintoloiden kyljessä, mutta ei tästä ihan vielä ole kauppahalliksi, kuten aikomus ilmeisesti oli.

Falafel boxin lebanese plate 9,90€  (11/19) on hintansa väärti. Tuoretta ja maukasta tavaraa.
Tokumaru loistaa ramen-osastolla. Possu-kimchi lähenteli taivasta. Iso kulho hiukan yli lounassetelin hinnalla.
Alakerran K-supermarket Triplasta löytyy myös “ravintola” johon voi istahtaa. Eväät keräillään ympärillä olevista laareista ja ne voi huuhtoa alas esimerkiksi Taittingerin samppanjalla.

Signor Smith Trattoria & Birreria

Aseman 1. raiteen päältä löytyy erittäin mielenkiintoinen uusi ravintolakonsepti. Industrialin hengessä sisustettu Signor Smith Trattoria & Birreria tarjoaa lounasbuffetin lounassetelin hintaan. Erittäin hyvällä maulla varustettu alkupalapöytä nostaa odotukset. Meheväksi haudutettu uunilohi lunastaa ne. Myös annostarjoiltuja lounasvaihtoehtoja löytyy ja kunnon uunissa paistettua pizzaa. Kuten paikan nimi viittaa; olutvalikoimaa löytyy myös – viinilistaa uhohtamatta. Olutvalikoimassa yhteistökumppani Sori Brewing loistaa ja muutenkin mennään lähinnä craftilla ympäri maailmaa. Myös Signor Smithin omia oluita. Iltaisin myös leppoisa meininki baarissa sekä takaosan ravintolassa. Aika helppo veikata tälle ravintolalle pitkää ikää Triplassa.

Signor Smithin alkupalat ovat maistuvasta päästä.

Brokadi Tripla

Yksi Helsingin parhaista kiinalaisista lounasbuffeteista löytyy Triplasta. Brokadi on eteläisen Kiinan, Sichuanin keittiöön keskittynyt ravintola. Chiliä ja pippuria siis riittää. Buffetin laajuus on yleensä kirous; paljon on kaikkea, eikä mitään ole tehty kunnolla. Brokadi tekee kaavaan poikkeuksen. Lounas jättää hyvän hehkun kielelle pitkäksi aikaa. 

Huonon hehkun jättää se, että paikka on täysin keskeneräinen. Kalusteet ilmeisesti vanhasta Kallion toimipaikasta? Muovilautaset. Vaikea kuvitella tunnelmallista illallista tässä ravintolassa – ainakaan vielä.

Brokadi – hyvä ruoka kolhossa ympäristössä.

Makuja

Niin ikään asemahallin 3 1/2 kerroksessa. Sushibuffet, jossa myös kiinalainen lämminruokaosasto. Harmillisen tuttu juttu nykypäivänä. Kannattaisi keskittyä ja tehdä se yksi asia mahdollisimman hyvin. Makuja-ravintolan sushit ovat sen verran laadukkaita, että kävisivät sellaisenaan. Toisaalta lämmin osastokin on kelvollinen, jos sushi ei syystä tai toisesta maistu. Lounaalla 12,90€ sijoituksella makuja mahan täydeltä. Illalla buffet muutaman euron enemmän.

Sieni Bar & Lounge

Uusi Pasilan asema on vanhan aseman pari kerrosta ylöspäin venytetty kopio. Arkkitehti on mennyt ketterästi siitä mistä aita on matalin. Hauskasti nimetty baari on oikeastaan ainoa ero vanhaan asemaan. Silmäillessä drinkkilistaa käy nopeasti selväksi, että kyseessä on ravintolahintainen baari-kahvila; Marston old empire IPA, rapsakka 11€* pullo. Weihenstephaner myös. Suomibulkkia saa edullisemmin.

Positiivinen yllätys löytyy kuitenkin viinilistalta. Kleine Zalze Vineyard Selection Sangiovese Cabernet Sauvignon 2014 = 22,50€ pullo!* Tämän laadukkaan eteläafrikkalaisen viinitilan Chenin blanc irtoaa 30€*.
Niin sitä pitää. Ei muuta kuin pullo sekä lasit kouraan ja havaittavan selvästi heiluvan sienen katolle istumaan. *Hinnat (01/20)

Heilu sienen päällä. Urbaani kokemus suomalaisen rakentamisen nykytilasta.

Oluthuone Ratamo

S-ryhmän uusi konsepti yhdistelee kahvilaa, viini- ja olutbaaria. Urkit ja Weihenstephanerit löytyvät hanoista sekä tietysti ässän kuukauden olut. Myös kotimaista craftia valittavana. Hinnoittelu rohkeaa.

Urban rabbit

Triplan keskiaukio on pyhitetty S-ryhmälle. Hotelli ei vielä ole auki, mutta kaksi vierekkäistä ravintolaa on; Fredde´s ja Urban rabbit. Jälkimmäinen tarjoilee cocktaileja, burgereita ja melko suppean olutvalikoiman. Typistetyltä viinilistalta löytyy pari tärppiä; Le corti chianti classico lähtee “vain” Alkon hinta x 3. Pitkään S-ryhmän tarjouksena kummitellut Nicolas Feuilatten samppanja vihreällä kortilla vähän päälle 40€ hintaan (10/19) on edelleen houkutteleva. Baariruokaakin saa, mutta taso on taattua ässää.

Burgerin standardi on asetettu Helsingissä niin korkealle, että Urban Rabbitin versio voidaan leimata suoraan heikoksi esitykseksi ja raikuvasti ylihinnoitelluksi. 19€ tästä on ryöstö.

Deli Rasoi

Makumaailmaltaan eurooppalaistunut intialainen ravintola, jossa erittäin ystävällinen palvelu. Miljöö on myös huikea. Korkea sali ja uutuuttaan kiiltävät pinnat. 15€ sunnuntaibuffetista on hyväksyttävä hinta (11/19). Eurooppalaisen salaatin tosin voisi vaihtaa johonkin intialaiseen, ja naan-leipä saisi ainakin viikonloppuna tulla uunista suoraan pöytään.

Menodiciotto

Menodiciotto lounaspöytä

Italialainen kahvila, josta löytyy myös suolaista kuten pikkupitsoja ja sämpylöitä. Lieneekö myös kaupungin edullisin lounasbuffet? 9,90€ (11/19) saat laajan kattauksen suolaista ja jopa makeaa kahvilapurtavaa; bruchettaa, salamia, juustoja ja salaattia. Keitto ja pastakin löytyi, mutta ne eivät suuria riemunkiljajduksia kirvoita. Eiliset baakkelsit myös jälkkärinä, johon kuuluu kahvi (ei tee). Eihän tämä ihan saapasmaan standardia tavoita, mutta kyllä tuolta kympin edestä syötävää löytyy.

Forty40 Raw kitchen & Cocktail bar

Pohjoiseen antavilla ratapihanäkymillä varustettu baari tarjoaa cocktaileja sekä mielenkiintoisen, yllättävän ja varsin edullisen viinilistan. Salaattia ja muuta kevyttä saa syötäväksi. Keväällä aukeaa myös terassi. Erinomainen paikka hengähtää hetkeksi lasillisen ääreen.

The Tower – Wine & Craft Beer

Kolmekerroksinen baari/ravintola. Alakerrasta löytyy hyvä olutvalikoima. Hanoissa kohtuuhintaan mm. Grevensteiner 7€/0,5l (11/2019). Pullojakin löytyy, mutta hinnat ovat kovat.

Viinipuolen hinnoittelussa on rauhoituttu ensimmäisen vuoden jälkeen. Lähes tonnin samppanjaakin vielä löytyy, mutta nyt on hyvä lista kohtuuhintaista viiniä laseittain saatavilla. Listan hinnat 16cl:lle, mutta myös 12cl onnistuu. Erikoismaininta myös siitä, että 8cl lounasviini lähtee 2€ asevelihintaan (10/2020). Tähän ei moni Helsingissä pysty.

Maistuvaa kotiruokalounasta laajalla salaattivalikoimalla saa arkisin lounassetelin hinnalla. Iltaisin aukeaa yläkerran A la carte, napakalla ruokalistalla.

Tripla Tower

Ravintola fame

Triplan musiikkimuseon yhteydessä on varteenotettava ravintola. Raaka-aineiden suomalaisuusaste on kova. Annostarjoiltuja lounasvaihtoehtoja löytyy yksi päivässä ja sehän riittää, kun laatu on näin huikeaa tasoa. Alkupaloina värikäs ja kauniisti esillelaitettu vegepöytä. Erikoismaininta napakasta, mutta laadukkaasta ja huokeasta viinilistasta. Teschin riesling lähtee 39€ pullo (11/19).

Fame lounas
Ravintola fame kantaa erinomaisen lounaan eteesi muutaman euron yli lounassetelin hinnalla.

Trattoria Limone

Hieman jälkijunassa auennut italialainen Triplan ravintolakeskittymässä. Annostarjoiltua pastaa ja pizzaa lounarin hinnalla. Ensimmäinen epäilys ravintolan autenttisuudesta herää, kun lounasviini paljastuu espanjalaiseksi. Suppeassa salaattipöydässä on mm. punajuurisalaattia. Oliivit ovat mustia (eli värjättyjä) halvimmasta purkista – eikä varmasti Italiasta. Kana-annoksessa on poimuranskalaiset, kuin Esson baarissa konsanaan. Lasagne tuunattua tukun mössöä. Focaccia on sentään itsepaistetun oloista. Trattoria Limonen taso on sitä mitä Italiasta löytyy turistirysistä, pittoreskin piazzan reunoilta. Eli jos haluaa tutustua italialaiseen ruokakulttuuriin, on mentävä muualle. Tripadvisorin uskottavuudesta kertoo paikan keskiarvo, 4/5 tähteä.

Trattoria limone lasagne
Jos ei ole rahkeita panostaa lasagneen, se täytyy jättää pois listalta.

ChopChop

Japani/Korea -henkinen ravintola uhoaa olevansa aasialaisen sizzlerin, eli pöydässä kypsytettävän ruoan äänenkannattaja. Lounaslistalta löytyykin pari vaihtoehtoa. Sen lisäksi poket, donburit ja ramenit lähtevät pitkin päivää ja iltaa reilulla kympillä. Lounasaikaan ateriaa saa odotella lähes täydessä ravintolassa hyvän tovin, mutta annos on kelvollinen.

ChopChopin pokekulho on varsin laaja.

Bierhaus Berlin

Erinomaisen Bierhaus-konseptin uusin tulokas löytyy Mall of Triplasta. Asevelihintaisia olutklassikoita lukuisissa hanoissa ja mahtava pullovalikoima harvinaisempaa materiaalia. Viskin ystäviä hemmotellaan myös. Ainoa miinus löytyy sijainnista. Bierhaus Berlin sijaitsee Triplan länsikulmassa – siis mahdollisimman pitkällä asemalta. Suoraa yhteyttä sisätiloista ei myöskään ole, eli ulkokautta on kierrettävä jonkin matkaa. Kummallinen arkkitehtooninen ratkaisu säävammaisessa Suomessa.

Spatenia asevelihintaan. Mutta riittääkö Bierhausin vetovoima? Pitkällä kävelymatkalla ostoskeskuksen toiseen päähän löytyy muitakin houkuttelevia ovia.

Triplan lämmin tunnelma

Tripla on varsin vetävä paikka jo nyt. Siitä todistaa ensimmäisen viikon aikana rikottu miljoonan kävijän raja. Myös ravintolapuolella lisää on luvassa. Muutama mielenkiintoinen paikka on vielä rakennusvaiheessa. Näihin lukeutuu fine diningiin ja kaupunkinäkymiin keskittyvä Flavorium. Seuraamme tilannetta ja päivitämme tätä artikkelia myös jatkossa.

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (21 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi