Tokyo 55 – laatu sekä määrä

0

Harvoin buffet-tyylin lounaalla laatu ja määrä käyvät käsi-kädessä. Vielä harvemmin se on näin sushin ollessa kyseessä. Tokyo 55 yhdistää nämä kaksi tyylikkäästi.

Tokyo 55

Runeberginkatu 55 B
00260 Helsinki

Ydinkeskustasta hiukan sivussa oleva Tokyo 55 on matkan arvoinen. Hiukan huomaamaton ovi ei herätä intohimoja suuresta sushi-elämyksestä mutta se juuri oven takaa paljastuu. Tokyo 55 tilat ovat katutason lisäksi myös kellarikerroksessa. Fiini sisustus ja harmoninen valaistus kummassakin. Viimeisen päälle japanilaisittain puetut tarjoilijat. Paperisermejä ja keraamisia pikkukuppeja.

Lounasbuffetiin kuuluu miso-keittoa sekä pari erilaista salaattia, joiden funktiota voi vain arvailla, ne kun ovat italialaistyyliin aurinkokuivatuilla tomaateilla yms.

Mutta sushi on se pääasia Tokyo 55 lounaalla, ja se on ensiluokkaista. Sitä myös raahataan keittiöstä tiuhaan tahtiin. Henkilökuntaa onkin sen verran reippaasti että ruuhkainen serviisi sujuu kuin tanssi.

Eri sushilaatuja on yli kymmenen. On nigiriä, makia ja kalifornia makejakin muutamaa eri sorttia. Riisi on täydellistä, kalat ja vihannekset tuoreita.  Perinteisten kappa-makien ja ebi-nigirien lisäksi kalifornia-rullissa irroitellaan mm. paistetulla riisipinnalla ja tulisella majoneesilla.

Tokyo 55 sushibuffet on jokaisen euron arvoinen. Jos alakerta on täynnä, yläkertaan vielä mahtuu. Onpahan hiukan porrasliikuntaa lautasten täyttökertojen välissä?

Sushibuffet lounaalla 15€

Teksti ja kuvat: Janne Suomi

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi