Tokyo 55 Izakay – nousevan auringon ravintola

0

Legendaarinen Tokyo 55 on avannut viereensä sisarravintolan; Tokyo 55 Izakaya. Ravintolan ideologia perustuu jaettaviin annoksiin, joita voi tilailla oman maun mukaan melko laajalta listalta.

Izakayan ruokalista pitää sisällään perinteikkäät japanilaisen keittiön antimet tempurasta teriyaki-härkään. Ajan hengessä löytyy myös streetfood osastoa, japanilaisittain tehtynä tietysti, sekä teemaan sopivia cocktaileja.

Izakaya ankkaa after work

Olemme käyneet ravintolassa kahdesti syyskuisen avaamisen jälkeen ja kummallakin kerralla lähes joka tuoli on varattu, eli suosio ei jäänyt vain avajaishuumaan. Siihen on hyvä syy. Izakayan konsepti leikkaa kuin samuraimiekka; ruoka on hämmentävän hyvää, jopa yllätyksellistä ja se on todella lompakkoystävällistä.

Afterwork-menu on voimassa 16-17:45 ja silloin voi valita kolme annosta sekä talon viinin kahdellakympillä. Ei tule ihan heti mieleen mistä muualta Helsingissä saisi mitään vastaavaa samalla setelillä?

Izakaya edamame-pavut

Liekitetyt edamame-pavut pyöriteltynä sakevoissa. Älä lähde Izakayasta maistamatta näitä.

Izakayan ruokafilosofiasta johtuen lautasia tulee ja menee keittiön ja salin välillä tiuhaa tahtia, mutta osaava ja ystävällinen henkilökunta ei ole hairahtanut kertaakaan. “Tapas”-tyyliin toki kuuluu, että ruokia tuodaan sitä tahtia kun ne keittiöstä valmistuvat eli kaikkea ei ole tarkoituskaan ahmia kerralla vaan maistella seuraavaa satsia kun se eteen ilmestyy. Eikä mitään tarvitse odottaa liian kauan. Yhdestä lautasesta riittää kahdelle jaettavaksi, kolmelle maistiaisiksi, joten kannattaa mennä porukalla ja tilata lista läpi.

Izakaya on myös cocktail-baari

Paitsi ruoat, Izakayan cocktailit ovat myös erinomaisia. Niistä löytyy japanilaisia vivahteita kuten vihreää teetä, umeshua ja sakesta tehtyä tislettä shochua. Kuten ruoka, myös cocktailit ovat maltillisesti hinnoiteltu.

Izakaya cocktailit

Izakaya After Work

Koko menu

Izakayan ainoa miinus taitaa olla se, että pikkusisko vie isommalta kruunun päästä?

9.0 Asteikolla 1-10

Arvosanaan vaikuttaa kokonaisuus; miljöö, palveluasenne, osaaminen, ruoka, viini sekä niiden hinnat.

  • Hinta-laatu 9
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi