Thaimaalaiset lounasbuffet

0

Thairuokaa alkaa saamaan kiitettävän laajalla tarjonnalla Helsingissä. Testasimme kourallisen keskustan Thaibuffet -paikkoja.

Tamarin

Monta ravintolaa, testimme kävi Fredrikinkatu 49
Tamarin on ihka oikea thai-ravintolaketju, jolla on muutama ravintola ympäri helsinkiä. Testipaikaksi osui Freda.
Sisältä Tamarinissa on mukavan siisti ja tumman rauhallinen sisustus. Ei liikaa väkeä ja henkilökunta saapuu kassalle melkein heti.
Tom yam -keitto kanasta on ok. Riittävän maukas ja siinä on paljon kanaa. Salaattipöydästä löytyy jäävuorisalaattia ja tomaattia? Jätämme väliin. Vermicellisalaatti sen sijaan on upean raikas ja ennenkaikkea jotain uutta. Frittejäkin löytyy pari erilaista ja niihin mukavan tulinen hapan-imelädippi, joka voisi olla itse tehty?
Paistetussa riisissä on koristekasviksia ja aromia. Possuwokissa on mukavan savuinen osterikastike ja kastike on muutenkin mehevän maukas. Tulisen kanan tulisuus naurattaisi thaimaassa mutta riittää makaroonilaatikkoon tottuneelle suomipojalle. Soosin aromit melkeinpä edellisen toisintona.
Kasvisvaihtoehto on loistava. Huippuhyvää tofua, seassa mm. raikasta selleriä. Mukavan suolainen kokonaisuus. Ensimmäistä kertaa santsaan kasvisvaihtoehtoa aasialaisessa buffetissa! Nautaa kookoksessa on niin ikään suussasulava makujen ilotulitus.
Katselmuksen ensimmäinen paikka ja rima meni niin ylös kuin sen vaan voi laittaa!

Thaibuffet 9,00€

Ryan Thai

Kaisaniemi, vuorikatu 18
Helsingin vanhin thaimaalainen on hyvin viihtyisän näköinen sisältä. Tummia ja koristeellisia puusermejä. Paperivalaisimia sun muuta asiaan kuuluvaa.
Lounasbuffetiin on ilmestynyt sushi-manian myötä tottakai myös makeja ja nigireitä. No, kyllä niitä syö mutta kannattaa jättää tilaa varsinaiselle ruoalle.
Keitto on kaali-tofu, josta chili-kalakastikkeella saa varsin maukasta. Fritteinä ne tavanomaiset pakastekevätkääryleet. Dippinä kylmän viileästi thai-chilikastiketta a la market.
Hiilareita löytyy kolmea mallia. Perus jasmin-riisi, munanuudelit joissa kiva seesaminsävy ja paistettua riisiä. Kaikki kunnossa tällä osastolla.
Kolme kastiketta ovat perushyviä. Tofu-kasvis curry kookosmaidossa on varsin herkullinen. Kanaa ja ananasta kookosmaidossa on sama kastike, joten sekin ihan hyvää. Naudanlihaa soijassa on mukavan tulinen ja suolainen.
Kokonaisuutena Ryan-Thai kulkee lippu tarpeeksi korkealla joskin jää rohkeudessa voittajalle. Perushyvää mättöä kuitenkin.

Thaibuffet 9,20€

Happines

Kaisaniemen metroasema
Onko keskeinen sijainti metroasemalla ainoa syy miksi tämä thai-buffet on täynnä lounasaikaan? Kriittinen lounasryhmämme lähti tarkastamaan. Metroasemalle päivä ei paista joten kesällä tämä kärsii sijaintinsa puolesta. Sisustukseen ei muutenkaan ole juuri panostettu, bonus kuitenkin ”terassipöydistä” lasiseinien ulkopuolella.
Täällä(kin) on huomattu suomalaisten sushi innostus. Euron extralla saat mättää myös sushia niin paljon kuin huvittaa. Tarjolla on makeista; kurkku ja kalifornia. Nigirejä on lohesta, tofusta, tiikeriravusta, munakas ja vihannes. Kaikki muut varsin ok mutta tiikerirapu oli varmaan sulanut jo eilen. Soijana on normaalia kikkomania joka tietysti hiukan liikaa sushille. Wasabi on aivan liian löysää.
Keittona kananuudeli – se on se perus, ei hyvä eikä huono.
Fritteinä tutut pakastekevätrullat Hakaniemen kaupoista mutta toisena olleet jättikatkat ovat ulkonnäöstä huolimatta erinomaisia. Taikina lienee itse tehty, sen verran erikoinen ja rapea se on. Dippejä kaksi kiinalainen sileä ja thaityylinen sattumilla. Kummatkin mukavan maukkaita.
Lisukkeita löytyy kolme; broken riisi, paistettu riisi cashew-pähkinöillä sekä nuudelit joissa kiva seesamin sävy. Paistettu riisi on myös erinomainen.
Wokkeja on viisi. Kasvis ei säväytä. Kanaa hapanimeläkastikkeessa muuten ok mutta frittikanat on paistettu liian kylmässä öljyssä ja ne ovat todella sitkeitä klönttejä – jäivät lautaselle. Harmi sinänsä koska soosi itsessään varsin mukava maultaan.
Kanakookoswokissa on tarpeeksi kookosmaitoa joten ”kermaisuus” kriteeri täyttyy.
Nautaa inkiväärissä voisi olla inkiväärisempi. Wokkien kuningas löytyy possua chilikastikkeessa joka on paitsi riittävän tulinen mutta myös todella upean suolainen, reilun osterikastikkeen ansiosta.
Happiness on aivan käypä vaihtoehto, varsinkin jos olet liikkumalla metrolla.

Thaibuffet 8,50€

Thai+sushi buffet 9,50€

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi