Tee-se-itse Tandooriuuni

2

How to make tandoor oven?

Please leave a comment if you cannot get instruction through Google Translator? We will translate them in English if good grilling folks wants that!

Blueprint for tandoor

Tandooriuuniin rakennusohjeet ja piirustukset

Oletko aina haaveillut täydellisestä grillistä? Eiköhän ole aika muurata pihalle aito Tandooriuuni! Reseptitaivas tarjoaa tandoorin rakennusohjeet, piirustukset ja videon. Tämän helpommaksi se ei voi enää mennä.

Tandooriuuni on Intialainen keksintö. Se on vähän kuin leivinuuni muurattu pystyasentoon. Ideana on lämmittää uuni kuumaksi, pohjalle voi jäädä pieni hiillos, ja tiputtaa ruoat pitkissä vartaissa uunin pohjalle. Näin ruoka ei ikinä kosketa mihinkään pintaan ja esim. mehevät marinadit pysyvät grillattavassa ruoassa. Normaalissa grillissä marinadi sihahtaa välittömästi ritilään kiinni ja sitten taas jynssätään. Tandooriuuni paistaa pinnan rapsakaksi ja sisältö jää mehukkaaksi.

Tarvikkeemme ovat:

 • Sementtiä pohjatöihin, Leca-harkkojakin voi käyttää.
 • Tiiliä ulkokehikkoon + muurauslaastia
 • Tulenkestävää sementtiä muottivaluun
 • Eristevillalevyä (tuuman paksua) tiilivuorauksen ja valun väliin
 • Kaksi isoa savista kukkaruukkua muotiksi + elmukelmua ruukkujen päälle (ei jää valuun kiinni)
 • Styroksia tuhkaluukun muotiksi (me käytimme kakkosnelosta joka ei meinannut irrota enää millään)
 • Harjaterästä kanteen
 • Kakkosnelosta ja kakkosta pohjatöihin sekä kannen valuun.

Tandooriuunin piirustukset

 

Mixed Grill by tandoori

Tässä on yksi tuotos jossa tandoorigrilli pääsee oikeuksiinsa. Grillivartaat voi marinoida tuhdisti ja normaali grillissä marinadit sihahtavat kiinni rautaan mutta tandoorilla grillatessa ne pysyvät lihassa kiinni koska tandoorissa liha ei kosketa minnekään. Vartaat tiputetaan vaan sellaisenaan uunin pohjalle.

Tämä oli itseasiassa paras grillivarras jota ikinä olen missään syönyt. Broilerissakin oli täydellinen kypsyys; rapea ulkoa – mehukas sisältä.

Kaksi pesällistä poltin puuta ja reilu kymmenen minuutin paisto. Lämpö pysyy parilla pesällä niin että tunnin jälkeen voi vielä makkarat paistaa ihan hyvin. Syksyllä lämmitin tandooria kolme tuntia ja laitoin marinoidun lampaanviulun (foliossa ettei mehut karkaa) paistumaan. Se sai olla siellä neljä tuntia ja tulipa muuten upea paahtolammas! Lopussa lämpötila vielä lähemmäs 100 astetta. Eli kyllä siinä lämpö pysyy kun vaan laittaa kannen päälle ja tuhkaluukun tukkoon.

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (32 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

 1. Voikohan tässä tandooriuunissa valmistaa myös naan-leipää kuten Intiassa tehdään?

  • Kerran kokeiltiin, mutta oikeanlaisen koostumuksen saaminen taikinaan onkin mutkikkaampi juttu. Ei pysynyt seinässä kun oli liikaa jauhoja.

Kommentoi