Tallinnan viinituliaiset

0

Viiniä Tallinnasta? Viinin ostaminen Tallinnasta kannattaa – kun tietää mitä on hakemassa. Pulloviinien kanssa ei isoon säästöön pääse mutta laatikkoviinit ovat virossa hyvin halpoja.

Laatikkoviinit Tallinnasta

Laatikkoviinejä eli ”mökkiviiniejä” kannattaa tuoda vaikka pakettiautolla. Euron tulo nosti jonkun verran hintoja Virossa mutta edelleen puhutaan jopa 60% säästöstä jos vertaa rakkaaseen Alkoomme!


 

PUNAVIINIT

 

Chill Out Cabernet Sauvignon

Australia
3 litraa / 11€
Rimi, WineStore
Maistettu 6/2008
Grillitunnelmiin
Tuoksahtaa: Messevälle ja marjaisalle Cabernetille. Hipaus karhunvadelmaa mukana. Ei halpisviinin käry ollenkaan.
Maku: Suhteellisen sileä startti. Juoma on keskitäyteläinen mutta eetterinen alkoholi täydentää vaikutelmaa. Hapokkuus hyvä. Melko tanniininen ja kova loppu. Tuomio: Pistävä maku liiallisista prosenteista. Rauhoittuu kyllä pitkällä dekantoinnilla juotavaksi. Ruoka: Grillille jossa ei liikaa chiliä tai pippuria.

Don Simon tempranillo

Espanja
3 litraa / 10,50€
Rimi
Maistettu 7/2007
Härkätaistelija
Tuoksahtaa: Pimeälle ja samettisen lämpimälle Iberian yölle.
Maku: Todella tymäkkä terva. Sileä ja lämmin, hieman vaniljaakin saatu mukaan. Tuomio: Muhkeiden viinien ystäville. Yllättävän tasokkaan oloinen hintaisekseen. Ruoka: Punainen liha. Kokeile myös kovia juustoja.

Imbizo Pinotage


E-Afrikka
3 litraa / 11,75€
Maistettu 8/2007
WineStore
Täyteläisen muhkea kahvinen aromi. Kelvollisen pitkä jälkimaku. Grillipöydän takuuesiintyjä.

Castillo de Liria Bobal & Shiraz

Espanja, Valencia
3 litraa / 10,55€
Maistettu 7/2008
WineStore
Pidemmälle tuoksahtaa kevyen pultsarinen aromi. Lähempää nuuhkittuna tunnistaa sinipunaiseksi Shiraziksi. Pikkaisen on kulmikas, jopa salmiakkinen. Lopussa kopsakka tanniini seisoo. Aloitteilijoille mukavan maukas mökkiviini.

 

Vina Albali Barrel Aged


Espanja
13,50€ / 3 litraa
Maistettu monesti
WineStore
Hieno ja tumma tuoksu jossa sitä upeaa espanjalaista luumun aromia. Viini on voimakas mutta pyöreä. Luumun hienoinen aromi vaihtuu tasapainoiseen tammeen. Se parempi mökkiviini.

Yaranda Cabernet Sauvignon

Espanja
11,78€ / 3 litraa
Maistettu 8/2008
WineStore
Suht mehevä herukkainen tuoksu. Lämminhenkäys talvisäässä. Ei överitäyteläinen mutta maistuva. Hento tanniini antaa ryhtiä. Varsin juotava uutos kaiken kaikkiaan vaikka ei riemunkiljahduksia aiheutakaan. Lipittelytarkoituksiin.
 

Robertson Cabernet Sauvignon

Etelä-Afrikka
13,85 / 3 litraa
Maistettu 10/2012
WineStore
Lempeän marjaisa tuoksu joka ei liikoja lupaa. Maku on kuitenkin yllättävänkin tasapainoinen ja laadukas. On tummia marjoja ja hentoa herukkaa. Pitkä jälkimaku jossa hiukan suuta suppuun laittavia tanniineja. Buffetiin yleipunkuksi.

 

Berberana Reserva

Espanja
16,85 / 3 litraa
Maistettu 11/2013
Sadamarket
Epäpuhdas karpalo lasissa. Ei järin kutsuva. Halvan hapokas, rungoton ja aika lailla mitään sanomat punaviini. Aivan tusinatavaraa. Kalliskin vielä.

 


 

VALKOVIINIT

Stony Cape chenin Blanc

E-Afrikka
3 litraa / 12,50€
Maistettu 8/2008
Prisma
Kepeää tuoksua jostain tropiikista. Puolikuiva. Maku hieman vajaa, vähän vetinen. Rimaa hipoen mennään. Huonon lonkeron katkera greippi puskee läpi.

Vina Maipo Chardonnay Chardonnay

Chile
3 litraa / 14,45€
Maistettu 6/2008
Prisma
Trooppisen raikas tuoksu. Hieman hapokkuutta. Maku on sopivan kevyt (kuitenkin Chardonnay) juuri oivallisella hapokkuudella. Ei rutikuiva.

Trivento Chardonnay-Chenin


Argentiina
3 litraa / 15,27€
Maistettu 12/2010
WineStore
Tuoksussa greippiä ja raikasta kevättä. Maussa ei juuri mitään raikasta sitten olekaan. Aika rohjoinen ja heikkolaatuinen. Meni kastikkeeksi. Tosin kastikeviiniä saa Tallinnasta edullisemmin.

Cono Sur Tocornal Chardonnay

Chile
3 litraa / 15,05€
Maistettu 10/2012

WineStore
Kivoja trooppisia vivahteita raikkaassa tuoksussa. Maku on kuitenkin pelottavasti toista maata. Varsinkin jos viini on hiukan lämmin, tästä puhaltaa sellaiset epäpuhtaat aromit että ei pysty juomaan. Kylmänä menee jos ei muuta ole.

Robertson Chardonnay

E-Afrikka
3 litraa / 15€
maistettu 12/2012
WineStore
Hedelmäinen tuoksu on hiukan tunkkainen. Aika perus halpis Chardonnay on maultaan. Täyteläinen ja kiva hapokkuus mutta siihen se sitten jääkin. Vain hyvin viilennettynä.

Gato Negro Sauvignon Blanc

Chile
3 litraa / 14,90€€
maistettu 11/2012
WineStore
Muikean ruohoiset aromit, Sauvignon Blancin tunnistaa heti. Tasapainoinen lajikeviini jossa tyypillinen terhakka hapokkuus. Pyöreän hedelmäinen lopetus ja se tekee tästä varsin monikäyttöisen ”mökkiviinin”.

 

 

Vina Maipo Sauvignon Blanc

Chile
3 litraa / 13,90€€
maistettu 11/2013
WineStore
Alku ei vakuuta, liian epäpuhtaita nyansseja on heti nenä täynnä. Mutta annas olla kun päästään sinuiksi. Kiva ruohoisuus, terävä hapokkuus ja varsin pitkä jälkimaku. Sellainen perus S.B. Ei huono.

 

Don Martino Chardonnay Malvasia

Italia
3 litraa / 10,10€
Maistettu 12/2012
Winestore
Palanut sokeri ja kolmannenlinjan kusinurkka tulevat tuoksusta ensimmäisenä mieleen.

Maku on vielä järkyttävämpi. Epäpuhtaampia aromeja saa hakea. Todella surkea tuote. Huikka ja loput meni kastiketarpeiksi.

 


 

Pulloviinit Tallinnasta

Punaviinit

Varsinkin Rimistä kannattaa käydä katsomassa päivän tarjonta. Olen löytänyt sieltä mm. Zenaton ripassoa 11€ pullo (suomessa hinta sillon 19€).

Portviiniosasto winestoressa on kasvamassa. Sen kautta kannattaa myös kulkea – voi tehdä varsin edullisia löytöjä.

Kuohuviinit

Prince Henry
Suorastaan käsittämätön hinta-laatusuhde. Pottu maksaa 3,5€! Ei se samppanjaa ole mutta todella juotava kuohuviini kuitenkin. Osta laatikko.
Alkopörssi

 

Roseeviinit

Rosee on suomalaiselle vielä kovin vieras. Siksi monopoliliikkeemme tarjontakin on kuppainen. Onneksi Tallinnasta saa laadukasta roseeviiniä todella edullisesti.

Remy Pannier Rosé d’Anjou
Laadukkaan tilan laadukas roseeviini. Anjoun alue Loiressa tuottaa kepeän raikkaita ja kukkaisia viinejä.
Hinta-laatu 5/5
WineStore

Jean Valestrel Rosé
Provencen lämpimän ilman roseviineissä on hiukan enemmän rakennetta ja hedelmää. Jean Valestrel on maalaismaisen selkeä ja siinä on mukava hapokkuus.
Hinta-laatu 5/5

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi