Soppakeittiö – kaupungin paras keitto

0

Soppakeittiön idea on kauniin yksinkertainen; tarjota kaupungin parasta keittoa tuoreista kauppahallin antimista. On upea huomata, että näinkin yksinkertaisella konseptilla voi päästä huipulle?

Soppakeittiö

Hietalahden kauppahalli, 00180 Helsinki

Soppakeittiö löytyy sekä Hakaniemen että Hietalahden hallista. Hakaniemen pisteestä on hiukan kaksijakoista kritiikkiä, joten testiryhmämme löntysteli Hietalahden suuntaan.

Soppakeittiön listalla on joka päivä kolme keittoa. Kaksi on päivittäin vaihtuvaa ja yksi, bouillabaisse on ja pysyy.

Soppakeittiön Bouillabaisse

Tämän herkun jälkeen on helppo ymmärtää miksi annos säilyy vakiona. Keitto on erinomainen. Liemi on rakkaudella haudutettu ja kasvikset tuoreita. Ymmärrettävistä syistä kalavalikoima on pieni; lohta, simpukoita ja katkarapuja. Hankala täällä pohjolan perukoilla olisi snappereita tai doradoja saadakaan? Vaikka valikoima on kapea, kalat ja äyriäiset ovat todella tuoreita. Väittäisin että simpukat ja katkarapu eivät ole pakasteessa olleetkaan, siksi herkullisia ne ovat.

Bouillabaissen päällä on lusikallinen erinomaista aiolia, joka tuo oman säväyksensä annokseen.

Keittokulho on todella iso ja uunituoreet leivät takaavat että maha on täynnä lähtiessä.

Soppakeittiö on hyvä esimerkki siitä mitä erikoistumalla voi saavuttaa. Ei tarvitse tarjota ”jokaiselle jotain” ja vielä vaihtaa sitä jotain jokaikinen päivä. Ei kukaan käy samassa paikassa lounaalla viisi päivää viikossa kuitenkaan? Soppakeittiö tekee kaupungin parasta lounaskeittoa ja siksi on helppo muistaa minne pitää mennä kun tekee keittoa mieli – ehkä kerran viikossa?

Teksti ja kuvat: Janne Suomi

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi