Sinne Helsinki – hyvä kotilounas mutta kalliit juomat

2

Ravintola Sinne aiheutti kulinaristisen haloon Porvoossa joku vuosi takaperin ja olihan pääkaupunkiin saatava ikioma haarakonttori. Sinne Helsinki tarjoaa lounaalla todella hyvätasoista kotiruokaa sekä harmillisen kallista viiniä ja vettä.

Sinne Helsinki on melko tyhjä perjantaina klo 12:00 aikaan. Ravintolan takaosassa on tunnelmallinen ”sisäpiha” katon kokoisella ikkunalla, tummaa puuta ja mukavia loosheja. Kadulta sisään astuttaessa on valoisampaa, muutamia tammipöytiä rennompaan istumiseen ja baarituolit kadulle tuijottelemiseen. Tarjoilija tulee nopeasti ja tuntee listat.

Valittavana on sekä isoäidin kotilounas 16€ että fiinimpi kolmen ruokalajin liikelounas 37€, jossa herkutellaan mm. porolla ja taimenella.

Kotilounas on arkisempi ja sen sisältö vaihtuu päivittäin. Tämäkin lounas käsittää kolme ruokalajia. Tällä kertaa ne olivat vihersalaattia, savulohilaatikkoa ja jogurttia jälkiruoaksi – hienoa, mennään näillä ja lasilla valkoviiniä sekä vettä.

Sinne lounas vihersalaatti

Vihersalaatti oli nimensä mukainen, ei mitään sen ihmeempiä krumeluureja. Hyvä etikka-öljy kastikkeena ja tuoretta niin kuin pitääkin. Keittiön leipä tuli ajanhengen mukaisesti paperipussissa. Leipä ihan ok.

Pääruoka, savulohilaatikko ilmestyi välittömästi salaatin perään. Sen lisukkeena oli loistavia mummonkurkkuja ja itse laatikko, vaikka olikin arkinen, oli se todella mieleenpainuvan maukasta. Todella hyvä annos.

Jälkiruokana pikku kupillinen jogurttia + lisukkeita. Se kruunasi Sinne Helsingin konstailemattoman mutta huolella tehdyn kotilounaan. Kyllä tästä maksoi 16€ mielihyvin?

Sinne Helsingin juomahinnoittelussa alkavat ongelmat

Hyvästä lounaasta maksaa mielellään 16€. Mutta 2014 luvun Suomessa ei hampaita narskuttamatta enää maksa samaa hintaa viinitilkasta ja lasista vettä?! Ok, omaa tyhmyyttä menin pyytämään vettä kuplilla, kun kysyttiin. Pöytään tuli tietysti joku litran design-vesipullo 4,5€, josta yksin kun olin sain juotua lasillisen. Valkoviininä ollut saksalainen Riesling oli ihan hyvää mutta liki kympin lasi? Lounaalla? Mummon kotilounaalla, tarkemmin sanottuna? Loppulasku siis 30€, josta ruoka 16€ ja juomat 14€.

Nyt kun kaikki tiedämme taloussuhdanteen ja ennen kaikkea sen vaikutukset ravintolassa käymiseen, niin minä miettisin pääni puhki mitkä olisivat oman ravintolani myynnin esteet. Kympin viini ja 4,5€ vesilasi ovat mummon kotilounaalla aivan varmasti juuri niitä seikkoja, jotka estävät ruokatuotteenkin myyntiä. Mikä nyt on kenellekin kallista, mutta kun naapurissa myydään jo lounasaikaan viinilasi 5€ ja vesi tulee kaupan päälle niin valinta on aika helppo. Sinnen ruoka on hyvää mutta ei hyvä ruoka Helsingistä muutenkaan lopu.

Löysin vielä tämmöisen hauskan lauseen ravintolan sivuilta, mitä ikinä se tarkoittaakaan…

”Haluamme tarjota hieman parempaa viiniä hieman edullisemmin, siksi käytämme viineissä eurohinnoittelua.”

Teksti ja kuvat: Janne Suomi

www.sinnehelsinki.fi

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arviota)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Reseptitaivaan päätoimittaja, viiniasiantuntija ja palkittu oluentekijä.

2 kommenttia

  1. Kannattaa varmaan kysyä mitä viini maksaa, jos ei ole valmis maksamaan tiettyä hintaa. Itse join lounaalla paikassa 5,40€ hintaista italialaista valkoviiniä ja se on mielestäni erittäin ok hinta viinille Suomessa.

    • Kiitokset Nipsu tiedosta, 5,40€ kuulostaa jo hyvälle. Täytyy käydä tarkastamassa joku päivä.
      Minä kun kävin joulukuun puolivälissä, niin tämä artikkelissa mainittu viini oli kuulemma vielä edullisempi kuin heidän varsinainen lounasviininsä, joka olisi ollut reilummin jäännössokeria omaava riesling.
      En ole ihan varma halutaanko me kukaan, asiakkaat tai ravintoloitsijat, lähteä siihen suuntaan että aina on pakko kysellä tarkasti jokaisen perusviinin tai vesilasin hintaa ennenkuin sen uskaltaa tilata? Varsinkin lounaalla.

Kommentoi