Riesling & Spätburgunder-Viikot: SMYG

0

Malesian ihmemies, pääsommelier Edmund Liew haluaa tarjota teemaviikoilla viinipareja, joissa perehdytään mm. ikääntymisen tuomiin eroihin.

Smyg, eli entinen Sinne Helsinki tarjoaa tarkkaan valikoituja viinielämyksiä yhdistettynä ruokiin, jossa korostuu Smygin Suomalaisista raaka-aineista ja metsästä ammentava ruokafilosofia.

Smyg menu

Smygin Chef`s menu vaihtelee jopa päivittäin saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan. Riesling & Spätburgunder -teemaviikoilla menulle voi valita aiheeseen sopivan viinipaketin.

Ravintola oli viime vuonna Riesling & Spätburgunder -Viikoilla mukana ja Liew avasi vajaat parikymmentä tuotetta, haarukoiden Saksan eri alueita ja pientuottajia, mutta huomasi nopeasti, että strategian täytyy olla fokusoituneempi.

Tästä viisastuneena tarjolla onkin tänä vuonna vain muutama avattu pullo kerrallaan laseittain myytäväksi, mutta ajatus on saada asiakkaat todella perehtymään viiniparituksien kautta viinien eroihin ikääntymisen sekä palsta-ajattelun osalta. Vaikka ei olisikaan nälkä, ravintolan lounge-puolelle voi myös istahtaa ja tilata kaikkia tuotteita pullon pöytäseurueelle jaettavaksi.

Purpur eiswein

Gysler Riesling Purpur on oranssiviini; vetonaula, jota ei kannata ohittaa.

Tullessaan Suomeen vuonna 2014, Edmund Liew kiinnitti ensin huomionsa siihen että Suomessa ravintoloiden viinilistat ovat pääsääntöisesti aikansa kuvia. Kypsyneempiä vuosikertoja ei säilytyskellareiden puuttuessa ole kovinkaan paljon tarjolla. Tätä ideologiaa hän alkoi työstämään jo Sinne Helsingissä ja vie sen vielä pidemmälle nykyisessä Smygissä.

Smyg Edmund Liew

Edmund liew on voittanut sommelier-kilpailuja Aasiassa ja 2016 Vuoden nuori sommelier -kultaa Suomessa. Miehen entinen työpaikka, Osteria Mozza Singaporessa yhdisti hänet Sinnen taustajoukoissa häärineeseen Lauri Vainioon ja 2014 olikin muutto Helsinkiin edessä.

smyg.fi

www.rieslingviikot.fi

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi