Wieninleike ja anjovismajoneesi

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

Wieninleike on oltava niin rapsakka, että sen päälle voi istua tahrimatta housujaan! Reseptin anjovismajoneesi sopii kuin nakutettu wieninleikkeelle.

Ainekset neljälle

  • 150g siivu possun ulkofileestä x 4 (tai vasikkaa, jos satut jostain löytämään).
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1 tl suolaa
  • ruokaöljyä paistamiseen

Anjovismajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • 2-8 anjovisfilettä

Koristeeksi

  • sitruunalohkoja
  • pieniä kapriksia


Sekoita anjovismajoneesi maustumaan. Litistä haarukalla sekaan anjovisfileitä maun mukaan.

Ota kolme matalaa lautasta. Yhteen perunajauhot, sekoita toiseen kananmunat ja kolmanteen korppujauhot, jonka sekaan suola ja pippuri.

Nuiji pihvit niin ohueksi kuin saat, varo kuitenkin ettei liha mene repaleiseksi.

Iso pannu kuumaksi ja siihen reippaasti öljyä, desin verran ainakin.

Pyörittele wieninleike ensin perunajauhossa, sitten kananmunassa, sitten korppujauhossa ja aseta varovasti pannulle. Pitää alkaa sihistä heti, muuten pannu on liian kylmä. Paista wieninleike pari minuuttia per puoli.

Tarjoa wieninleikkeet heti kuumana ja rapsakkana. Koristele anjovismajoneesilla, sitruunalohkoilla ja kapriksilla.

 

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi