Viskikastike

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Viskikastike on reilun pihvin upea kumppani. Tähän ei kannata kaivaa kaapista parasta skottilaista, vaan jenkki-bourbon käy mainiosti. Savusuolalla saat viskikastikkeeseen mukavaa sävyä.

Ainekset neljälle

  • 1 dl viskiä (bourbon-viski käy tähän)
  • 1 sipuli
  • 1 + 1 rkl voita
  • 1 tl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl savusuolaa (normaalikin käy)

Laita liekinkestävään kastikekattilaan voita. Ala ottaa lämpöä. Kuori sipuli ja pilko sipuli neljään lohkoon. Jätä kanta kiinni, niin pysyvät kasassa.

Freesaile sipulia voissa muutama minuutti. Lorauta viski kattilaan ja liekitä (kaikkien turvaohjeiden mukaisesti).

Kun liekit ovat sammuneet, nosta sipulit pois (valuta hyvin) ja lisää kerma sekä sokeri kattilaan. Vispaa kuumalla niin, että kerma ehtii hiukan karamellisoitua.

Mausta viskikastike suolalla ja pippurilla. Siloita lopuksi voilla nätti kiilto kastikkeeseen. Tarjoa heti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi