Villisikapata

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13 arviota)
Loading...

Hiljaa haudutettu villisikapata on erinomainen herkku, vaikka viikonlopun juhlapöytään. Riistan makua tasoitellaan sika-nautajauhelihalla, mutta toki voit tehdä tämän kokonaan myös villisian lihasta.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

  • 400 g villisikasäilykettä
  • 400 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 tlk hillosipuleita
  • 1 punainen paprika
  • 7 dl punaviiniä (tai vesi+viinietikkaa 5/1 suhteessa)
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl tuoretta salviaa
  • 1 valkosipuli
  • suolat ja pippurit
  • 2 rkl voita

Nappaa valurautapata liedelle ja oliiviöljyt peliin. Paista villisikaa niin, että se ruskistuu hieman. Lisää myös sika-nautajauheliha. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää hillosipulit pataan liemineen päivineen sekä salviat. Valkosipulilta “hattu” pois ja pataan. Lorottele punaviini pataan ja ala hiljainen kiehutus kannen alla. Pyöritä pataa välillä.

Kuutio tässä välissä paprika.

Parin tunnin päästä pitäisi nesteiden olla melko tiiviitä. Silaa pata reippaalla voilla. Lisää vielä paprikakuutiot, anna hautua vartti lisää ja nosta villisikapata pöytään.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi