Villisikapata

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13 arviota)
Loading...

Villisika alkaa hiljalleen löytyä jo Väiskiltäkin. Upea maku, joka tarjoaa hienoista riistan makua serkkuunsa verrattuna.

Ainekset kuudelle

  • 400 g villisikasäilykettä
  • 400 g sika-nautaa
  • 1 tlk hillosipuleita
  • 1 punainen paprika
  • 7 dl punaviiniä (tai vesi+viinietikka)
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl tuoretta salviaa
  • 1 valkosipuli
  • suolat ja pippurit

Valurautapata liedelle ja oliiviöljyt peliin. Paista villisikaa niin että se ruskistuu. Lisää myös sika-nauta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää hillosipulit pataan liemineen sekä salviat. Valkosipulilta “hattu” pois ja pataan. Lorottele punaviini vielä pataan ja ala hiljainen kiehutus kannen alla. Pyöritä välillä.

Parin tunnin päästä pitäisi nesteiden olla melko tiiviitä. Lisää vielä pikkukuutioiksi paloiteltu paprika – anna hautua vartti lisää ja nosta pöytään.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi