Villisikapasta

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Villisikapasta on loistava esimerkki tämän hieman oudomman lihan käyttömahdollisuuksista. Oikein valitun viinin kanssa makuelämys on taivaallinen.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

  • 400g villisikasäilykettä
  • 1 iso sipuli
  • 1 iso paprika
  • 3 dl punaviiniä
  • 2 dl lihalientä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/4 tl kanelia
  • 1 oksa rosmariina tai muuta yrttiä
  • suolaa ja pippuria reilusti
  • 1 koura parmesaanilastuja
  • 500g pappardelle-pastaa
  • persiljaa koristeeksi

Kuutio sipuli hienoksi. Kuutio myös paprika odottelemaan vuoroaan.

Pastavesi kiehumaan ja veteen reipas suola. Kun pastavesi kiehuu, niin pappardellet kyytiin. Muista kypsyys – eli napakka.

Veden kiehuessa laita isolle pannulle oliiviöljyä ja sipuli kuullottumaan. Kun sipuli alkaa olla kullankeltaista, lusikoi villisika purkista mukaan. Hienonna lihaa pienemmäksi sen paistuessa pannulla.

Kun liha on saanut väriä, lorauta reippaasti punaviiniä kyytiin. Kiehuta niin, että nesteet häviävät lähes kokonaan. Mausta tässä vaiheessa ja lisää sitten lihaliemi. Lisää myös paprikakuutiot. Anna kiehua kasaan niin, että kastike on paksua eli 10-20 minuuttia. Sekoita kastikkeeseen lopuksi oliiviöljyä, että se saa nätin kiillon.

Valuta pasta, yhdistä kastike ja tarjoa villisikapasta parmesaanilastujen ja silputun persiljan kera.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi