Viininlehtikääryleet

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arviota)
Loading...

Dolmades eli viinilehtikääryleet on helppo tehdä vaikka herukkapensaan lehdistä jos et löydä viinilehtiä.

Ainekset neljälle

  • 8 viinilehteä (tai isoja herukkapensaan lehtiä)
  • 1 dl basmatiriisiä
  • 2 dl kasvislientä
  • 1 sipuli
  • 1 koura minttua
  • 1 sitruuna
  • suola pippuri
  • oliiviöljyä

Poista viinilehdistä ruotia ja kiehauta ne nopeasti.

Silppua sipuli hyvin hienoksi ja kuullota pannulla keltaiseksi. Lisää pannulle puolet kasvisliemestä ja riisi. Pyöritä hissukseen. Raasta sitruunankuori mukaan.
Mausta suolalla ja pippurilla. Kun liemi on imeytynyt, revi mintunlehdet pannulle ja siirrä pois levyltä. Riisin ei tarvitse olla kypsää tässä vaiheessa.
Laita viininlehti lautaselle ruotipuoli ylös ja itseenpäin. Kahmaise lusikallinen täytettä alaosaan ja taittele viinilehtikääryle varovasti löysäksi rullaksi. Se ei saa olla tiivis koska riisi turpoaa vielä kypsennyksessä.
Kun kaikki viininlehtikääryleet on rullattu, laita ne kattilan pohjalle saumat alaspäin. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä, loput kasvisliemet ja purista sitruunanmehu.
Kypsennä viinilehtikääryleitä hyvin miedolla lämmöllä kannen alla niin kauan että nesteet ovat hävinneet eli tunnin verran.
Tarjoa viininlehtikääryleet jäähtyneinä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi