“Cool as cucumber” kuuluu sanonta. Viileä kurkkukeitto onkin mitä raikkain ruoka lämpimään kesäpäivään. Urheimmat voi kokeilla saunakaljan sijasta syksymmälläkin?
Ainekset neljälle
- 1 kurkku
- 1/2 valkosipulinkynsi
- 1 kesäsipuli (tai pätkä purjoa)
- 1 dl ranskankermaa
- 1 koura basilikaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl sokeria
- 1 tl viinietikkaa
- 1/2 tl valkopippuria
Kuori kurkku esimerkiksi juustohöylällä. Paloittele tehosekoittimeen. Paloittele sekoittimeen myös kesäsipuli ja lisää muut ainekset.
Jauha täydellä teholla niin kauan, että keitto on sametin pehmeää.
Nimensä mukaan viileä kurkkukeitto tarjoillaan jääkaapin raikkaana.