Vihreä curry

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (65 arviota)
Loading...

Reseptin sydän on vihreä curry -tahna. Makeaa, tulista ja kevyttä, kuten thaimaalainen ruoka parhaimmillaan on.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 400g broilerinfileetä
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 6 kpl thai-munakoisoja (tai 1/2 kesäkurpitsa)
  • 1 pss pakasteherneitä
  • 1 rkl vihreää currytahnaa*
  • 5 limenlehteä (jos löytyy)
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 vihreä paprika
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli

Vihreä currytahna *

  • 5-10 pientä thaichiliä
  • 2 sitruunaruohotankoa
  • 1 dl tuoretta korianteria
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 limenkuori raasteena
  • 1 limenmehu
  • 2 rkl jauhettua korianteria
  • 1 rkl jauhettua jeeraa
  • 2 tl suolaa
  • 0,5 dl ruokaöljyä

*Currytahnan voi tehdä itse murskaamalla ainekset morttelissa. Kaupasta saa myös valmista tahnaa joka on ihan kelvollista sekin.

Kaada wokkiin 1/3 kookosmaidosta. Anna kiehua kasaan hetki. Lisää currytahna. Sekoita tasaiseksi.

Lisää kanat pannulle ja paista pinta kiinni. Lisää kalakastike, valkosipuli, sipuli ja limenlehdet.

Laita pannulle myös loput kasvikset, paistele hetki. Kaada loput kookosmaidosta ja loput ainekset sekaan. Anna vihreän curryn kiehua 5 minuuttia.

Ota ruoka levyltä ja anna maustua muutama minuutti. Tarjoa vihreä curry kuumana riisin kera.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi