Vihersalaatti ei ole rakettitiedettä. Onnistuminen riippuu tottakai tuoreista raaka-aineista ja oliiviöljyn laadusta. Kunnon oliiviöljy antaa tälle sen viimeisen, mausteisen ja hedelmäisen säväyksen, jota salaatti kaipaa.
Ainekset neljälle
- 1 puska frisee- eli jääsalaattia
- 4 kouraa rucolaa
- 1 kurkku
- 1 puska basilikaa
- 4 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
- 1 rkl balsamico-etikkaa
Vinkki: vihersalaattiin voi käyttää muitakin salaattilaatuja sekä lisätä myös raastettua kesäkurpitsaa satokaudella.
Huuhtaise rucola ja friseesalaatti. Kuivaa talouspaperin päällä tai salaattilingossa.
Revi kaikki ainekset sekaisin. Kuori kurkku talvikaudella. Pese kesäkaudella ja siivuta salaattiin mukaan.
Juuri ennen vihersalaatin tarjoilua; kaada päälle oliiviöljyä sekä balsamicoa. Sekoita salaatti hyvin ja tarjoile heti.