Venäläinen salaatti

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (15 arviota)
Loading...

Nimestä huolimatta venäläinen salaatti “Ensalada rusa” on yleinen ruokalaji espanjalaisessa tapas-pöydässä. Se sopii hyvin piknikille ja noutopöytään.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

  • 4 kiinteää perunaa
  • 1 pss herne-maissi-paprikaa
  • 4 kananmunaa (kovaksi keitetty)
  • 2 tlk tonnikalaa

Kastike

  • 2 dl majoneesia (ei kevytversioita)
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • suolat pippurit

Laita omiin kattiloihinsa perunat ja munat kiehumaan.

Leikkaa herne-maissi-paprikapusseista kulmat pois ja kuumenna mikrossa täysillä pari minuuttia, tai kiehauta nopeasti ja jäähdytä kylmässä vedessä.

Avaa tonnikalat ja purista ylimääräiset nesteet kulhoon. Sekoita loput kastikeainekset samaan kulhoon ja laita kylmään.

Kun perunat ovat kypsiä mutta napakoita, kuori ne ja pilko salaattikulhoon. Sekoita sinne myös tonnikala sekä herne-maissi-paprika. Laita nämä myös jäähtymään.

Sekoita lopuksi kastike ja salaatti. Lisää kuoritut kananmunat kuutioina vasta viimeiseksi, niin ei mene ihan mössöksi.

Reseptiä muokattu viimeksi 12/2018

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi