Tomaatissa ja smetanassa haudutettu varhaiskaali sopii erinomaisesti vaikka grillatun makkaran tai grillipihvien kylkeen.
Ainekset neljälle
- 400g varhaiskaalia
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 3 tl sokeria
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl smetanaa
Suikaloi varhaiskaali ohueksi. Laita isolle korkeareunaiselle pannulle (tai kasariin) oliiviöljyä ja paistele varhaiskaalia niin, että se kuullottuu kauttaaltaan.
Laita loput ainekset smetanaa lukuun otttamatta kyytiin ja keitä kaali lähes pehmeäksi. Varo, koska tomaatti roiskuu helposti.
Kun varhaiskaali on melko pehmeää, maista + mausta, ja lisää smetana joukkoon.