Valkoviinikastike

6
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (102 arviota)
Loading...

Beurre blanc, eli voilla silattu valkoviinikastike vie jalat alta. Parhaimmillaan se on kotimaisen vaalean kalan kaverina.

Viimeksi päivitetty

Ainekset, noin 1dl kastiketta

  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 salottisipulia (tai 1 tavallinen)
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl kermaa
  • 50g voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 hipaus valkopippuria
  • 1 hipaus sokeria

Laita kastikekattila tulille. Valkoviinietikka ja viini kyytiin.

Kuori ja lohko sipuli, lisää kattilaan.

Kiehuttele 10 minuuttia. Siivilöi kastikeesta sipulit pois. Keitä kastiketta kasaan niin, että jäljellä on pari ruokalusikallista.

Lisää kerma, keitä jälleen kasaan (n.10 min) niin, että jäljellä on puolet.

Lämpö pienelle. Lisäile voi pieninä nökäreinä ja sekoita.

Maista ja mausta. Tarjoa valkoviinikastike heti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

6 kommenttia

  1. Jarkko Tiesmäki -

    Oma vikani, mutta jos reseptin lukee huolellisesti, niin miten siitä saa 2dl kastiketta.
    Hyvää se kuitenkin oli. (Ehkä voita olisi pitänyt laitta vähän runsaammalla kädellä.)

  2. Vihdoinkin järkevä beurre blanc -ohje, kiitoksia! Vaihteluna voi jättää sipulisilpun kastikkeeseen ja tasoittaa sauvasekoittimella.

  3. Nökäre on suomeksi nokare ja hipausta ei ole olemassakaan. Olisiko haettu sanaa ripaus?
    Mihin meillä on kadonnut suomen kielen taito?

Kommentoi