Valkosuklaakeksit

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (14 arviota)
Loading...

Valkosuklaakeksit on nopea pyöräyttää ja ne maistuvat taivaallisille kaakaokupin tai makean jälkiruokaviinin kanssa. Tee paljon kerralla ja laita purkkiin säilöön.

Ainekset kahteen pellilliseen

  • 125g voita
  • 120g sokeri
  • 1tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 180g vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta tai ruokasoodaa
  • 200g valkosuklaata
  • 100g pekaanipähkinöitä
  • ripaus suolaa

Paahda valkosuklaata ja pekaanipähkinöitä uunissa 175C n. 5 minuuttia.

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää jatkuvasti vaahdottaen kananmunat sekaan yksitellen.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon, lisää myös paahtunut suklaa pähkinöineen ja nostele sekaisin.
Tee uunipellille, leivinpaperin päälle reilun ruokalusikan kokoisia kekoja taikinaa siten, että kekojen välissä on hyvin tilaa.
Paista 175C 12 – 15 minuttia. Paiston aikana keot leviävät ja valkosuklaakeksit saavat tyypillisen muotonsa.
Vinkki: reseptistä saa gluteenittoman korvaamalla kaurajauhoilla vehnäjauhon.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi