Valkosipuliperunat

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (144 arviota)
Loading...

Valkosipuliperunat tehdään ilman kermaa. Reipas oliiviöljy antaa perunoille tarvittavan mehukkuuden. Vuoan reunoille hierottu valkosipuli takaa suussa sulavan makunautinnon.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

  • 1 kg kiinteää perunalajiketta
  • 3-6 valkosipulinkynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1/2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Kuori perunat ja leikkaa hyvin ohuiksi siivuiksi – mandoliini on tässä loistava apuri. Laita perunat reilun kokoiseen kulhoon. Mausta suolalla, sokerilla ja valkopippurilla. Lorauta öljyä reippaasti sekaan ja pyöräytä perunat kunnolla sekaisin.

Kuori valkosipulit ja halkaise ne. Hiero valkosipulinkynsillä uunivuoan pohja ja kyljet. Jätä loput valkosipulinkynnet vuoan pohjalle.

Kaada perunat vuokaan, pyri latomaan ne mahdollisimman tiiviisti. Laita folio vuoan päälle.

Paista valkosipuliperunat 180 asteisessa uunissa ensin kolme varttia, ota sitten folio pois ja nosta ämpö 210C. Ruskista valkosipuliperunoita 15-25 minuuttia.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi