Valkosipulikeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arviota)
Loading...

Tuoreesta valkosipulista tehty valkosipulikeitto on lempeän kermainen alkuruoka. Sekaan voi laittaa krutonkeja tai kun oikein haluat säväyttää; pekonimuffinin.

Ainekset kahdeksalle

  • 1 kokonainen, mielellään tuore valkosipuli
  • 1 jauhoinen peruna
  • 1 salottisipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä (tai 1 osa valkoviinietikkaa ja 4 osaa vettä)
  • 1 litra punaista maitoa
  • 2 dl kermaa
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria

Kuori salottisipuli, pilko ja freesaa voin kanssa kattilassa pari minuuttia. Kaada valkoviini sekaan. Keitä niin, että neste on lähes hävinnyt.

Lisää kuorittu ja pilkottu peruna, kuoritut valkosipulinkynnet ja maito. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä hissukseen peruna kypsäksi.

Aja valkosipulikeitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Hetkeä ennen tarjoilua lorauta kerma sekaan ja aja keitto ilmavan kuohkeaksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi