Valkosipulikana

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arviota)
Loading...

Valkosipulikana eli “garlic chicken” on intialaisten ravintoloiden kestosuosikki. Lempeän makuinen, tuhdilla valkosipulilla aateloitu curry vie kielen menneessään.

Ainekset neljälle

  • 500g broilerin fileesuikaleita
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl voita
  • korianteria

Valkosipuli-masala

  • 1 valkosipuli
  • 1 iso sipuli
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 chili
  • 1 rkl korianteria
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl ruokaöljyä

Kuori ja silpusta sipulit hienoksi. Kuullota hiukan pannulla ruokaöljyssä. Laita loput masalamausteet mukaan ja sekoita.

Laita broileri masalan sekaan paistumaan. Anna linnulle hiukan väriä pintaan ja lisää voita. Nosta vähän lämpöä.

Lorauta myös kerma sekaan. Kiehauta kunnolla. Broilerin pitäisi olla jo kypsää – testaa. Testaa myös mausteet.

Nosta valkosipulikana tarjoiluastiaan ja koristele silputulla korianterilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi