Välimeren perunat

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arviota)
Loading...

Välimeren perunat sisältävät kaikkia niitä upeita etelän makuja, joita kaiholla kaipailee räntäsateessa; valkosipulia, viiniä ja tuoreita yrttejä.

Ainekset neljälle

  • 600g jauhoista perunaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä (tai vesi+viinietikkaa 4/1 suhteella)
  • 1 koura tuoretta rosmariinia, salviaa, timjamia – tai kaikkia yhdessä
  • 1 tl suolaa
Kuori perunat ja siivuta melko ohueksi kolikoksi.
Laita isolle laakealle pannulle (johon löytyy kansi) oliiviöljyä ja ota lämpöä. Silpusta öljyyn valkosipuli ja mausta suolalla.
Paista perunasiivuja 10 minuuttia öljyssä. Lisää valkoviini sekä käyttämäsi tuoreet yrtit.
Laita kansi kiinni ja keitä perunat hissukseen kypsiksi. Voit lisätä hiukan vettä pannulle, jos ruoka uhkaa kuivua.
Nosta välimeren perunat tarjoiluastiaan ja koristele tuoreilla yrteillä.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi