Välimerellinen kalakeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13 arviota)
Loading...

Lämpöä uhkuva mutta silti äärimmäisen kepeä kalakeitto vaikka karppaajille. Pakastekalakin käy tähän ruokaan.

Ainekset kuudelle

  • 400g isoja katkarapuja
  • 400g seitifileitä
  • 400g lohta
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 fenkoli
  • 1 iso sipuli
  • 1 purjo
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 l kalalientä
  • 5 dl valkoviiniä (tai vesi + viinietikkaseosta)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl paprikajauhoja
  • suolat pippurit

Sinappi-aioli

  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua

Nosta kalat sulamaan hyvissä ajoin jos ovat pakasteessa.

Kuori ja silppua koko valkosipuli. Sekoita aioli ja laita kylmään maustumaan.

Silppua sipuli hyvin hienoksi.

Isoon kattilaan oliiviöljyä, silputtu sipuli ja valkosipulia. Kuullota pari minuuttia ja mausta paprikalla.

Lisää valkoviini ja kiehauta kunnolla. Lisää tomaattimurska ja kalaliemi. Kiehuta kannen alla vartti.

Pilko sillä aikaa fenkoli ja purjo. Paloittele hiukan sulaneet kalat kuutioiksi.

Kun liemi on kiehunut hiukan kasaan lisää fenkoli. Keitä 5 min ja lisää purjo. Toiset 5 min sitten seiti kyytiin ja 5 min.

Lisää lopuksi lohet ja katkaravut. Ne ei tarvitse kiehua kuin minuutin. Mausta ja maista.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi