Valencian salaatti

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (39 arviota)
Loading...

Salaatti kuin Valencian aurinko. Appelsiinin ja avokadon yhdistelmä on muuten enemmän kuin osiensa summa?

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 3 appelsiinia, luomu
  • 1 rasia kirsikka- tai luumutomaatteja
  • 1 iso punasipuli
  • 150 g manchego-juustoa kuutioina
  • 1 koura kivettömiä oliiveja
  • 2 avokadoa
  • salaattia

Salaatinkastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sherryviinietikkaa
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 valkosipulinkynsi siivuina
  • 1 koura tuoretta minttua hienonnettuna (tai 1 tl kuivaa)
  • 1 ripaus suolaa ja sokeria

Halkaise yksi appelsiineista ja purista mehu kuppiin. Leikkaa lopuista kahdesta appelsiinista kuoret valkoista osaa myöden ja fileoi liha lohkoiksi.

Laita loput salaatinkastikeainekset kuppiin, sekoita ja jätä maustumaan.

Kuori ja leikkaa punasipulin paksuin osa hyvin ohuiksi renkaiksi. Mandoliinilla onnistuu parhaiten.

Valuta oliivit, halkaise tomaatit. Kuori ja lohko avokadot. Voit puristaa vielä niiden päälle hiukan appelsiinimehua etteivät tummu.

Kasaa valencian salaatti laakealla lautaselle. Kaada kastike vasta pöydässä salaatin päälle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Voisiko reseptiin lisätä salaatilehdet? Unohdan joka kerta ostaa, kun teen kauppalistan reseptin perusteella 🙂 Muuten erinomainen salaatti!

Kommentoi