Vadelmamarinoitua peuranfileetä

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

Marinoidussa lihassa, oli se sitten peuraa tai muuta ns. riimilihaa on itsessään suhteellisen mieto maku, joten tahtia viinin valinnalle sanelee kastike.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

500 g peuran ulkofileetä (myös naudanliha käy)
1 dl karkeaa merisuolaa
400 g pakastevadelmia
4 timjamin oksaa
kastike:
1 rkl dijon – sinappia
1 rkl sokeria
2 dl viinirypälesiemenöljyä
2 dl vadelmaviinietikkaa
lisäke:
300 g kanttarelleja (tai muita sesongin sieniä)
1,5 dl sokeria
1,5 dl vettä
1,5 dl valkoviinietikkaa
1 laakerinlehti
½ punasipuli
lisäke 2 (voi jättää pois):
mustajuuri
friteerausöljyä

Hiero suola fileen pintaan ja anna suolaantua yhden tunnin ajan kylmässä.

Soseuta vadelmat ja ota talteen puoli desilitraa sosetta. Pane sose ja filee muovipussiin. Sulje pussi ja kääntele pussia kunnes sose on tasaisesti fileen pinnalla. Marinoi kylmässä vuorokausi.

Poista pinnalta sose ja sivele pinnalle siivilöity vadelmasose ja pane päälle timjamin oksat. Kääri filee tiukasti kelmuun ja pakasta. Kiehauta vesi, sokeri, laakerinlehti, ja hienonnettu sipuli, lisää etikka. Lisää liemeen ryöpätyt kantarellit. Anna maustua yön yli.

Valmista kastike, yhdistä sinappi ja sokeri ja lisää etikka ja öljy vuorotellen. Sauvasekoitin on hyvä apuväline. Leikkaa lihasta ohuita viipaleita ja pane lautaselle.

Valuta kastiketta juovana päälle, pane keskelle sieniä ja friteerattuja mustajuuri lastu. Pese mustajuuri ja vedä lastuja perunankuorimaveitsellä. Friteeraa lastut kuumassa öljyssä.

Resepti: www.saksanviinitiedotus.fi

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi