Uunipossu

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Pitkään hautunut uunipossu on niin mureaa, että se hädin tuskin pysyy kasassa. Possun lapa tai niska ovat maukkaudestaan huolimatta myös edullisia.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

  • 1 kg possun lapaa tai niskaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl mustapippuria
  • 1 rkl ruokaöljyä

Paahtoliemi

  • 5 valkosipulinkynttä
  • 4 oksaa varsiselleriä (tai vastaava määrä mukulaa)
  • 2 rkl siirappia (VHH:t voi jättää pois)
  • 1/2 dl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 sipuli
  • 4 laakerinlehteä
  • 2 tl rosmariinia

Kermakastike

  • paahtoliemi
  • 30g voita
  • 1 rkl jauhoja
  • 2 dl kermaa

Paista possuun väriä pannulla. Suolaa ja pippuroi reilusti. Siirrä kannelliseen (folio käy myös) kooltaan sopivaan pataan, eli pata ei saa olla liian iso, koska possun pitää uida liemessä.

Paloittele ja mittaile paahtoliemen ainekset pataan possun viereen. Täytä pata vedellä possun puoleen väliin asti. Laita kansi päälle ja paahda 125C uunissa 4-5 tuntia. Käännä possu parin tunnin jälkeen. Kokeile loppua kohti kypsyyttä. Jos haarukka alkaa upota vaivatta, possu alkaa olemaan valmis.

Nosta possu foliokääreeseen ja laita uuniin jälkilämpöihin.

Siivilöi paahtoliemi ja siirrä kastikekattilaan. Keitä kovalla lämmöllä lientä niin, että desi on enää jäljellä.

Liemen kiehuessa ota voi lämpimään pehmenämään ja sekoita jauhot siihen haarukalla (ns. roux-suuruste).

Lorauta kerma liemeen, vispaa ja kiehauta. Sekoita roux kastikkeeseen lusikallinen kerrallaan ja vispaa sileä kermakastike. Tarkista maku.

Leikkaa uunipossu siivuiksi ja tarjoa kermakastikkeen sekä keitettyjen perunoiden kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi