Uunilohi

4
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (217 arviota)
Loading...

Klassinen uunilohi ei suuria krumeluureja kaipaa – smetanakuorrutus riittää. Ethän paista lohta kuivaksi! Optimaalinen uunilohen paistotulos on niin, että liha on hieman pinkki keskeltä.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 700g lohifilee
  • 1 prk smetanaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 purjo
  • 1 sitruuna
  • 1 koura tilliä
  • 1/2 tl valkopippuria
  • merisuolaa

Asettele lohifilee nahka alaspäin paistovuokaan. Tunnustele onko lohessa ruotoja ja nypi ne pois ruotopihdeillä tai jos ei ole sellaisia hienouksia, niin kuorimaveitsi toimii tässä yllättävän hyvin. Leikkaa lohen pintaan terävällä veitsellä ristikko, noin sentin syvyteen ja suolaa lohi reippaasti. Ripottele myös valkopippuria pintaan.

Leikkaa purjon valkoisesta osasta hyvin ohutta rengasta. Silppua myös tilliä. Sekoita kummatkin smetanan joukkoon. Ohenna kermalla.

Leikkaa sitruuna kiekoiksi. Jätä muutama koristeeksi ja purista lopuista mehu kerma-smetanan sekaan. Levittele smetanaa tasaisesti uunilohen päälle.

Paista uunilohi 220C asteisessa uunissa 15-25 minuuttia lohen paksuudesta riippuen. Vältä paistamasta uunilohta narisevan kuivaksi. Paras paistotulos on hieman pinkki ja mehukas sisus. Lohi nimittäin kypsyy vielä pöydässäkin.

Leikkaa muutama tuore sitruunaviipale ruoan päälle ja koristele tillisilpulla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

4 kommenttia

Kommentoi